Eindelijk weer een blog

5 mei 2017, alweer iets meer dan 3 maanden geleden, was de laatste dag dat er een bericht op mijn site verscheen dat ik ook echt zelf geschreven had. Nu eindelijk weer een blog van mij. De komende dagen en weken hoop ik weer wat frequenter berichten te laten verschijnen volgens het blogritme dat ik een aantal maanden geleden enthousiast had bedacht. Toen ik dat bedacht was ik ook echt lekker bezig met mijn site. Ik had veel inspiratie, contacten met diverse mensen voor toffe winacties en sowieso was ik lekker enthousiast. Maar toen werd het de vrijdag van de Koningsspelen…

Die vrijdag begon met een bijzondere test die mijn leven daarna flink veranderd heeft. De mensen die mij volgen op social media hebben dit al kunnen zien in diverse berichten. Ik ben namelijk zwanger. Daar ben ik, zijn wij, ontzettend blij mee, maar de laatste weken van het schooljaar was ik het best een beetje zwaar om te werken en daar lag dan ook echt mijn prioriteit. Het kamp met groep 7/8 was in die weken, ik mocht een musical voorbereiden en uitvoeren met mijn fantastische groep en ondertussen was ik moe, moe en nog eens moe. Mijn lijf had bedacht, en bedenkt dat af en toe nog steeds, dat moeheid een goede trigger is voor misselijkheid dus je kunt je een beetje indenken hoe blij ik was toen de wekker niet meer ging ’s ochtends en er geen avonden meer volgepland stonden met werkgerelateerde zaken. Gelukkig weet ik ondertussen een beetje wat mijn grenzen zijn en heeft de zomervakantie me ook zeker goed gedaan.

Vanaf nu dus weer, hopelijk, wekelijks meerdere berichten op www.jufinger.nl. Wat heb ik in ieder geval in de planning staan?

– een blog over mijn allereerste kamp
– op 23 augustus een nieuwe winactie
– een blog over hoe ik mijn klas vertelde over mijn zwangerschap
– een lijstje met leuke ideeën voor de inrichting van je klaslokaal
– een kijkje in mijn klaslokaal voor volgend schooljaar
– volgtips voor groepen op facebook waar ik met veel plezier lid van ben
– aan het eind van de vakantie een weekoverzicht met wat ik die week aan voorbereidingen heb gedaan
– een review over het boek ‘wiebelen en friemelen in de klas’
– een nieuwe set dagritmekaarten gemaakt door juf Stefanie

Hier kan ik in ieder geval al een aantal weken mee vullen als ik 3 à 4 berichten per week plaats. Ik hoop wel dat jullie me een klein beetje gemist hebben de afgelopen tijd en dat mijn berichten gelezen gaan worden.

Share Button