Vijf Instagramaccounts die je moet volgen

In deze volgtips op donderdag vijf instagramaccounts die je moet volgen. Op Instagram volg ik ook veel van mijn (oud)leerlingen en daar vind ik het echt een leuk medium voor. Echter is er nog veel meer moois te vinden. Hieronder vijf van mijn favorieten.

 1. Broodtrommelliefde
  Dit account volg ik nog niet lang, maar ik heb al veel mooie dingen voorbij zien komen in mijn tijdlijn. Mooie teksten om op een briefje te schrijven en bij iemand in een broodtrommel te stoppen. De teksten zijn echter ook gewoon fijn om te lezen als ze niet in je broodtrommel zitten. De quote over de lente fleurde mijn dag wel een beetje op.
 2. Teachers Pay Teachers
  Handige lesideeën, mooie quotes, inspirerende afbeeldingen. Dit account deelt van alles en nog wat op het gebied van onderwijs. Soms niet echt passend bij het onderwijs in Nederland, maar daarom niet minder leuk. Het stappenplan om sorry te zeggen is één van mijn favorieten. Wellicht moet ik daar eens een vertaling van maken. 
 3. Meester Yasin
  Via het account van Meester Yasin kijk je mee in zijn klas. Vooral de korte gesprekjes die hij plaatst op zijn account zijn de moeite van het lezen waard. Leuk om zo te een beetje een beeld te krijgen van het werken met leerlingen op het VO. Lees bijvoorbeeld over onmisbare moeders.
 4. Meester Rick
  Nog een meester die het volgen waard is, maar meester Rick geeft les in het PO. Op zijn account zie je allerlei foto’s uit zijn klaslokaal die een mooi beeld geven en vol inspiratie zijn. Zijn kerstcreaties vind ik bijvoorbeeld erg tof.
 5. Tosca Menten
  Via haar account krijg je een leuk kijkje in het leven van de kinderboekenschrijfster. Lekkere taarten met daarop de kaft van een boek, Dummie de Mummie komt vaak langs en ook zie je Tosca op het podium staan. Doe mij maar zo’n lekker mummiecakeje.

 

Share Button