Vijf dingen die ik niet zou willen missen in mijn klaslokaal

Vandaag een vroege blog met vijf dingen die ik niet zou willen missen in mijn klaslokaal. Nu vraag je je misschien af waarom deze blog al ’s ochtends online komt i.p.v. ’s avonds. Dat komt omdat ik vandaag een feestje vier en daarom een speciale winactie op dinsdag organiseer. Vandaag ben ik namelijk jarig!! Niets leuker dan trakteren op je verjaardag en dat ga ik dus vandaag ook een klein beetje doen via mijn blog. Lees snel verder om te ontdekken welke vijf dingen ik niet zou willen missen in mijn klaslokaal en wat de winactie is.

 1. De schooldagplanner

  Sinds de NOT2017 is de schooldagplanner toch echt onmisbaar geworden op mijn bureau. Ik gebruik hem niet helemaal zoals hij waarschijnlijk bedoeld is, maar wel zoals ik hem handig vind. Als ik overdag iets bedenk dat ik moet regelen, schrijf ik dat snel op mijn planner. De schooldagplanner is klein en neemt weinig ruimte in op mijn bureau, maar ik kan er wel alles op kwijt wat voor mij handig is. Sinds dit schooljaar neem ik hem ook mee naar vergaderingen. Ik kan dan meteen noteren wat ik nog moet doen of onthouden.

 2. Posters metriek stelsel

  Halverwege vorig schooljaar heb ik met veel plezier de posters metriek stelsel van lesmaatje.nl opgehangen in mijn klaslokaal. De mooie kleuren vallen goed op en de posters zijn ook vanaf een afstand duidelijk leesbaar. Regelmatig verwijs ik tijdens mijn rekenlessen naar deze posters als het doel verband houdt met het metriek stelsel. Omdat iedere poster zo’n duidelijk kleur heeft, is het gemakkelijk uit te leggen aan de leerlingen op welke poster ze moeten letten. Deze posters houden de komende jaren wel een plekje in mijn lokaal.

 3. Een goed voorleesboek

  Als leesgekke juf kan ik me een klaslokaal zonder boeken niet voorstellen. Op dit moment ligt het boek Botje van Janneke Schotveld op mijn bureau en de leerlingen van groep 7 genieten van dit verhaal. Heerlijk om ze mee te nemen in dit prachtige verhaal. Zelf vind ik het vooral leuk dat ze moeten lachen als ik voorlees als Botje met een soort van robotstem. Voelt toch alsof ik best goed kan voorlezen.

 4. Met Sprongen Vooruit

  Vorig schooljaar mocht ik de cursus MSV volgen voor groep 7/8. Ik deed hierbij ontzettend veel ideeën op en paste veel van het geleerde snel toe in de praktijk. Ik merkte echter wel dat het nog niet helemaal goed liep. Gelukkig ontving ik digitaal de rekenkalender voor groep 7 en 8 en zit er nu een lijn in de manier waarmee ik aan de slag ga met het materiaal. Drie keer per week doe ik met mijn groep een opdracht uit dit programma en dit werkt voor ons goed. Vooral op het gebied van breuken en kommagetallen vind ik het fijn materiaal om mee aan de slag te gaan. Binnenkort zal er nog een blog volgen met een uitgebreidere beschrijving van mijn ervaringen.

 5.  Mijn leerlingen

  Een beetje vreemd misschien in het rijtje, maar lesgeven zonder leerlingen is toch wel erg saai. Zij zorgen er voor dat ik vaak ontzettend geniet van een dag. Zij laten me lachen, soms ook boos worden, leren me nieuwe dingen, laten me meegenieten van mooie momenten in hun leven en geven kleur aan mijn werk als leerkracht. Lieve jongens en meisjes, mochten jullie dit lezen! Jullie zijn toppers! Waarschijnlijk zorgen jullie er ook vandaag op mijn verjaardag weer voor dat de dag net even wat bijzonderder wordt.

Winactie

Vijf dingen die ik niet zou willen missen in mijn klaslokaal in een lijstje, maar wat is nou mijn speciale verjaardagswinactie? Sowieso is deze winactie alleen vandaag, maar wel op mijn website, Facebook en Instagram. In samenwerking met Leerkrachtorganizer mag ik een Schooldagplanner weggeven, Lesmaatje.nl stelt een set educatieve posters, metriek stelsel beschikbaar en zelf trakteer ik op het boek Botje. Laat voor 00:00 uur, vandaag dus, een felicitatie achter op mijn website en laat me weten welke van de drie prijzen jij zou willen winnen. Om 00:00 uur vanavond sluit de winactie. Morgen, 4 oktober, zal ik contact opnemen met de winnaars. Ik vier namelijk vanavond wel een klein feestje. 33 word ik ook maar één keer :-). 

De winnaars van de actie hebben reeds bericht ontvangen. Veel plezier met jullie prijs!

Share Button