Verjaardagsdobbel

Als de leerlingen in groep 4/5 jarig zijn, mogen ze dit schooljaar dobbelen. Dat vinden ze zo leuk dat ik bedacht dat waarschijnlijk meer kinderen hier blij van gaan worden. In deze blog daarom de gratis download naar de verjaardagsdobbel, maar ook de mogelijkheid om je eigen verjaardagsdobbel voor je klas te maken met Canva.

Gratis download

Klik op de afbeelding op naar de versie van het dobbelen te gaan die ik, samen met mijn duo, heb gemaakt voor mijn groep.

Heb je geen idee voor korte spelletjes? Er staat van alles online, maar zelf gebruik ik graag de ideeën uit de Beweegpot. Met name de Energizers en Samenspelen zijn zeer geschikt voor een tof spel met de klas.

Maak je eigen verjaardagsdobbel

Ik kan me voorstellen dat niet alle opdrachten van onze poster passen bij jouw groep. Daarom heb ik een extra bestand gemaakt waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Belangrijk is wel dat je eerst een kopie van het bestand maakt en daarna pas gaat aanpassen. Zo blijft het origineel voor iedereen gelijk.

Ga hier aan de slag!

In de poster kan je de opdrachten veranderen, maar natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om andere afbeeldingen te kiezen. Ik zou zeggen: Leef je lekker uit! Mocht je iets delen op sociale media dan zou ik het leuk vinden als je me tagt.

Wat je trouwens nog wel nodig hebt, is natuurlijk een dobbelsteen. Een kleine is prima, maar een grote is leuker!

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button