Liefde voor je leerlingen – Valentijnsdag op school

‘Het zijn de kleine dingen die het doen’
Hoe fijn is het om iets liefs te krijgen van iemand, ook op een dag dat je het kunt verwachten? Ik vind dat dus leuk. Afgelopen jaar gaf één van mijn collega’s ons op Valentijnsdag allemaal een klein potje met daarin snoephartjes. Zelf liet ik een kleine helpen bij al mijn leerlingen een Broodbriefje (foto van een briefje onder de blog) in het laatje stoppen met daarop een aardige tekst. Binnen drie minuten wisten ze dat het van de juf was, maar bijna alle briefjes gingen wel mee naar huis. Op Valentijnsdag een beetje extra liefde voor je leerlingen. Kleine moeite, maar wat kun je ze er blij mee maken. Ik verzamelde een aantal ideeën om je leerlingen te verrassen.

Tekst op tafel

Zelf heb ik dit niet bij mijn leerlingen gedaan, maar bij mijn collega’s. Op een gewone vrijdag bleef ik als laatste over en zag dit idee op Instagram bij een andere leerkracht. Bij al mijn collega’s heb ik toen iets op het bureau geschreven dat ze bij de start van de nieuwe werkweek lazen. Dit vonden ze erg leuk. Met whiteboardstift of de Stabilo Woody kan je prima op een tafel of bureau schrijven en met een vochtige doek is het gemakkelijk weer verwijderd. Dit idee is meteen ook erg persoonlijk.

Jij bent mijn favo-rietje

In mijn eerste schooljaar op mijn huidige school deed ik op Valentijnsdag bij alle leerlingen een briefje in hun laatje met daarop een rietje en de tekst: Jij bent mijn favo-rietje. Het format dat ik toen gebruikte, staat helaas niet meer online. Daarom ging ik zelf aan de slag in Canva: Jij bent mijn favo-rietje.

Snoephartjes

Een simpel idee dat ik eigenlijk afgelopen jaar had willen gebruiken, is om bij ieder kind wat snoephartjes in het laatje te stoppen. Snoepen onder schooltijd is natuurlijk altijd goed voor de meeste leerlingen. Je kunt het wat hygiënischer maken door de hartjes in een zakje te stoppen met een tekst erbij. Via Pinterest kwam ik bij traktatieshop.com die een kaart hebben met ‘Jij laat het hartjes regenen’. Een leuke toevoeging bij dit idee.

Lees ook: Genieten van de laatste schoolweken

Lief kaartje

Aan het begin van deze blog deelde ik al de valentijnbriefjes van Broodbriefjes die ik afgelopen schooljaar had gebruikt, maar er zijn nog meer lieve briefjes te vinden online. Sommige daarvan zijn misschien ook nog wel beter te gebruiken in de klas. Broodbriefjes is namelijk meer gericht op je eigen kind en sommige teksten geef je echt niet aan je leerlingen. Ik verzamelde wat andere opties:

Valentijnsboekenlegger

Vouw voor iedere leerling een hartje dat gebruikt kan worden als boekenlegger, Vouwjuf heeft een goede tutorial op haar site staan. Deze doe je in de boeken van de leerlingen. Je kunt de boekenlegger gemakkelijk iets persoonlijker maken door er voor de leerlingen een korte tekst op te schrijven.

Leuke ideeën in het Engels

Als je op Pinterest in het Engels zoekt, kom je vaak nog veel meer toffe ideeën tegen. Deze zijn, helaas, vaak minder goed te gebruiken voor de lagere groepen. Mijn leerlingen zullen de meeste van deze ideeën wel begrijpen dus ik heb keuze genoeg. Wel moet je vaak wat aanschaffen om de ideeën goed tot hun recht te laten komen.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button