Naar aanleiding van een pin op Pinterest wilde ik graag een takenbord maken voor in mijn klas dit jaar. Na een aantal probeersels heb ik uiteindelijk een bord gemaakt zoals ik het leuk vind.

takenbord - juf IngerOp het takenbord heb ik klusjes geplaatst die de leerlingen moeten doen. De namen van de leerlingen heb ik op knijpers geschreven en die hang ik bij de klusjes. Zo kan de leerling op maandag zien welk klusje er gedaan moet worden door hem of haar die week. Op vrijdagmiddag worden de knijpers gewijzigd.

De verschillende taken heb ik gelamineerd en daarna met plakband op een lint geplakt. Het lint dat ik heb gebruikt, heb ik voor 2 euro gekocht bij de Xenos. Daar hebben ze meerdere leuke, gekleurde linten.

Mis je nog taken? Dan kun je die er zelf bijmaken. Klik hier voor het document in word. Wel wil ik je vragen dit document niet los te linken op het Internet, maar bijvoorbeeld op Pinterest een link naar dit bericht te plaatsen.

Takenborden

Share Button

2 reacties op Takenbord

 1. Hoi Inger,

  Wat heb je weer mooi materiaal gemaakt. Ik mis nog wel een paar taakjes, namelijk:
  – Bekers
  – Veters
  – Themahoek
  – Leeshoek
  – Bouwhoek
  – Stempelhoek

  Het zou super zijn als jij deze wil toevoegen. Ik heb trouwens taakbord gebruikt voor de overige die wel overeenkomen.

  Met vriendelijke groeten,
  Marleen

 2. Hoi Inger

  Ik snap niet waar je de tijd vandaan haalt, maar je hebt enorm veel leuke en handige ideeën op je site staan, waar ik gebruik van ga maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *