Op sommige dagen wordt er nogal een stapel papierwerk uitgedeeld aan de kinderen en dat moet dan allemaal mee naar huis. Om ervoor te zorgen dat er aan het eind van de dag niet gigantisch veel uitgedeeld dient te worden en om te voorkomen dat de kinderen hun tafel vol hebben liggen met papiertjes, heb ik postvakjes in de klas.

postvakjes - juf Inger

 

Ieder kind heeft zijn eigen brievenbakje met daarop zijn/haar naam. Zodra er iets is wat mee naar huis mag, wordt dit in het postvak gelegd. Soms door mij (informatiebrieven) en soms door de kinderen zelf (tekeningen). Dit kan meteen op het moment dat het van toepassing is en hierdoor is de kans ook kleiner dat het vergeten wordt aan het eind van de dag. Als leerkracht hoef je alleen maar op de postvakjes te wijzen voordat ze de deur uit gaan.

Share Button

1 Comment on Postvakjes

  1. Ik heb ze ook in de klas, maar in plaats van elk jaar de naamstickers te moeten vervangen, heb ik er hun klasnummer opgekleefd. Kan jaren na elkaar gebruikt worden zonder iets te moeten vervangen! Wel iets minder persoonlijk natuurlijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *