Recensie: Stinkhond terug in de tijd

Recensie van juf Hélène
Het nieuwste boek van Stinkhond, het dertiende boek alweer! Je zou dus denken dat iedereen deze hond ondertussen wel kent. Dit keer gaat Stinkhond terug in de tijd, samen met Plattekat. Wat zullen ze nu weer gaan beleven?

Korte samenvatting

Dit is Stinkhond. Hij ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt. Stinkhond is niet alleen lelijk en dom, maar hij heeft ook een hart van goud.

In een doodlopend steegje staat een vuilnisbak. Vuilnisbak Om Terug Te Keren In De Tijd, staat erop. Plattekat denkt aan de tijd dat hij nog niet plat was. Daar wil hij naar terug! En Stinkhond gaat mee. Maar waren ze vroeger al vrienden?

Je kunt alvast 15 pagina’s lezen in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Voor iedereen die de boeken van Stinkhond al kent, is Stinkhond terug in de tijd heerlijk herkenbaar. In dit boek lopen Stinkhond en Plattekat rond tussen vuilnisbakken en komen dan een bijzondere vuilnisbak tegen. Daarmee kunnen ze terug in de tijd. Ze moeten dan wel het magische woordje zeggen. Ze hebben beiden natuurlijk geen idee, maar gelukkig horen ze een gesprekje tussen een jongetje en zijn moeder. Als ze in het verleden zitten, komt Stinkhond er achter dat het toch niet zo goed is om zomaar naar het verleden te gaan.

Het verhaal leest prettig en zit vol humor. Ook zullen de kinderen dingen herkennen zoals de aaifoon en joetoep. Het is fijn als je de eerdere boeken al kent, maar het is ook prima op zichzelf te lezen. De illustraties van Marc Boutavant zijn vrolijk en vol kleur. Ook hier is de humor duidelijk te vinden, bijvoorbeeld die van de show van de Misspoesverkiezing: daar zijn een aantal poezen te zien die we herkennen van andere verhalen (Hello Kitty, Puss in Boots, Cheshire cat, Felix) of de bezorgdoos van mamazon.

Kinderen vanaf een jaar of 7 zullen genieten van het verhaal als je het voorleest, vanaf een jaar of 9 kunnen ze het zelf lezen.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Lannoo. Hartelijk dank!

Share Button