Sinterklaasrebussen

Over een maand is Sinterklaas toch alweer een paar dagen in ons land en ook in de bovenbouw is het best leuk om wat aandacht te besteden aan die periode. Je hoeft echt niet dagelijks het Sinterklaasjournaal te kijken, de leerlingen zullen dat trouwens vast niet erg vinden, en alle rekenopdrachten ineens met pepernoten uitvoeren is zeker niet nodig, maar helemaal niets is ook zo jammer. Ik houd er zelf van om de leerlingen het gevoel te geven dat een thema een beetje aanwezig is, zonder dat het me veel (les)tijd kost. Deze Sinterklaasrebussen zijn daarvoor, denk ik, goed te gebruiken.

Het idee

De Sinterklaasrebussen zijn gemaakt op de website rebus.club. Op deze site kun je rebussen in allerlei talen maken en kiezen voor normaal of moeilijk. Voor deze rebussen heb ik gekozen voor moeilijk, omdat ik ze echt voor de bovenbouw gemaakt heb. Voor de middenbouw is het te proberen, maar sommige woorden zijn vrij lastig om te ontcijferen.

Lees ook: 5 minuten Sinterklaas voor de bovenbouw

In totaal heb ik tien titels van sinterklaasliedjes in rebusvorm gegoten en deze op twee werkbladen uitgewerkt. Op het derde blad in de download vind je de antwoorden.

Ik hoop dat veel klassen een keer de dag mogen starten met deze rebussen of ze mogen maken als leuk tussendoortje.

Gratis download

Download de Sinterklaasrebussen hier.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button