Recensie: Avonturen van de dappere ridster

Na het lezen van De kikkerbilletjes van de koning begreep ik al snel dat de dappere ridster uit dat boek een eigen boek zou gaan krijgen. Na het ontvangen van het bericht dat het boek Avonturen van de dappere ridster uit zou komen, vroeg ik meteen een recensie-exemplaar aan. Dit boek moest ik gewoon hebben.

Tekst op de achterflap

Als baby was ze al anders. Ze keek zó helder en onverschrokken uit haar diepbruine ogen, dat sommige bezoekers terugdeinsden als ze zich over haar wieg bogen.

Ze kwam al op voor de zwakkeren voor ze kon praten: ze was nog maar een dreumes toen ze haar buurjongetje resoluut op zijn kop sloeg, omdat hij voortdurend zijn zusje pestte.

Zijwieltjes weigerde ze. Na vier keer vallen kon ze fietsen.

Zwemles heeft ze nooit gehad. Ze redde al kevers uit het water voor ze kon zwemmen.

Ja, het was al vroeg duidelijk.

Ze werd dan ook geen juf, kapster, tandarts, politievrouw, imker, piloot of hondentrimster, nee, ze werd ridster. En niet zomaar ridster, maar de dapperste ridster van het land.

Lees alvast het verhaal over de ontsnapte leeuw.

Wat vind ik van het boek?

De verhalenbundel over de dappere ridster heeft me geen moment teleurgesteld. Wat een verzameling geweldige avonturen heeft Janneke Schotveld de ridster laten beleven in dit boek. Ik denk dat kinderen onwijs zullen genieten van deze verhalen, maar ze zijn ook fantastisch voor volwassenen. In het eerste verhaal zitten namelijk echt wat woordgrappen en zinnen met een dubbele boodschap om het boek voor volwassenen leuk te maken om voor te lezen.

Bijna ieder verhaal in Avonturen van de dappere ridster eindigt met dezelfde zin en die herhaling zal vast gewaardeerd worden door de meeste kinderen.

Wat ik verder heel tof vond aan de verhalen is dat personages terugkeerden. De bakker en zijn vriend komen je later in het boek weer tegen. Janneke Schotveld deed dit eerder ook al in haar sprookjesboeken en ik hou daar wel van.

Een fijn voorleesboek voor de middenbouw of om zelf te lezen. Oudere kinderen genieten echter vast en zeker net zo goed van deze verhalen.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button