Recensie: Aretha Franklin & David Bowie

Als er nieuwe boeken uitgebracht worden in de serie Van klein TOT GROOTS dan weet ik niet hoe snel ik moet mailen of ik recensie-exemplaren mag hebben. Na al heel veel delen over vrouwen vertaald te hebben, is nu de eerste man aan de beurt geweest. David Bowie heeft de primeur gekregen in Nederland en wat voor primeur. Laat nog maar veel delen volgen!

Tekst op de achterflap
Aretha Franklin

Aretha Franklin groeide op in een muzikale familie en zong met hart en ziel in het gospelkoor van haar vader. Ze nam dat gevoel mee naar haar eigen muziek en creëerde enkele van de meest geliefde liedjes uit de geschiedenis. Ook speelde ze een grote rol bij de strijd voor gelijke rechten voor zwarte en witte mensen. Ze was de grootste soulzangeres die we ooit hebben gekend en wereldwijd wordt zij gezien als hét symbool van respect.

David Bowie

David Bowie was vanaf het begin al een ster. Of het nou bij zijn muziek- en danslessen was of toen hij zijn eerste band begon, David deed altijd iets vernieuwends. Als volwassen man behoorde hij tot de meest gevierde muzikanten en magische artiesten die er ooit waren. Hij verbaasde het publiek iedere keer weer met zijn talent, kostuums en podiumprestaties. En door altijd zichzelf te blijven is hij ook nu nog voor veel mensen een inspiratiebron.

Lees ook mijn recensies over de andere boeken in deze serie.

Wat vind ik van de boeken?
Aretha Franklin

Dat de verhalen in de boeken fantastisch zijn, is mij ondertussen meer dan duidelijk. Het enige wat ik bij ieder deel weer spannend vind, is hoe de illustraties zijn. In het boek over Aretha Franklin zijn deze gemaakt door Amy Blackwell en ik vind ze erg mooi.

Het verhaal over Aretha is zeker de moeite waard om te lezen. Dit keer wist ik het meeste al wel en waren er weinig verrassingen.

David Bowie

David Bowie is echt zo’n bekende naam, maar eigenlijk weet ik maar weinig over de persoon achter de naam. Dit boek was voor mij dus erg leerzaam om te lezen.

De illustraties in dit boek zijn iets minder mijn stijl, maar passen wel perfect bij het verhaal. Ik vind het in ieder boek weer mooi om te lezen hoe al deze grote namen invloed hebben gehad op de geschiedenis. Soms ben je je er helemaal niet bewust van, maar door erover te lezen besef je je ineens dat kleine dingen grootse gevolgen kunnen hebben.

Lesidee voor de bovenbouw
Op zoek naar meer informatie

De boeken uit de serie ‘van klein TOT GROOTS’ geven lang niet alle informatie die te vinden is over deze vrouwen en mannen. De belangrijkste informatie staat erin verwerkt, maar er is nog veel meer te vinden. Je kunt de leerlingen op zoek laten gaan naar andere feiten over deze beroemdheden, hun familie, de tijd waarin ze leefden en nog veel meer. Als je werkt met de methode Blink dan sluit dit mooi bij het thema Wereldsterren in groep 7/8.

De boeken aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank!

Share Button