Recensie: de ongewone vakantie van Tess en Raf

De meeste boeken voor de middenbouw bekijk ik even snel als ik er een mail over ontvang en probeer ze daarna te negeren. Dit lukte echt niet nadat ik gelezen had waar het boek De ongewone vakantie van Tess en Raf over ging. Het verhaal had op een of andere manier onwijs mijn interesse getrokken en dus besloot ik toch maar een recensie-exemplaar aan te vragen om te kunnen genieten van dit toffe verhaal.

Tekst op de achterflap

Meester Niek geeft zijn klas de opdracht om in de meivakantie eens iets nieuws te doen of te leren. Iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan. De twee vrienden Tess en Raf zouden deze week eigenlijk gewoon bij elkaar logeren, maar door een noodgeval loopt alles anders. En zo komen er ineens meer nieuwe en spannende dingen op hun pad dan ze dachten en wordt het een nogal ongewone vakantie

Lees alvast de eerste twee hoofdstukken in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Eigenlijk baal ik een beetje na het lezen van dit boek. Ik had namelijk ook dolgraag het eerste deel willen lezen. Marianne Witte heeft namelijk echt een geweldig boek geschreven en deel één is vast minstens zo leuk. Tess en Raf denken in de meivakantie gewoon bij elkaar te gaan logeren, maar dan gebeurt er een noodgeval en moeten ze naar de grootouders van Raf.

Samen moeten ze daar allerlei problemen oplossen, zorgen voor de dieren en bereiden ze een geweldige verrassing voor.

Het verhaal leest lekker vlot en de hoofdstukken zijn van een prima lengte voor jongere lezers. De illustraties bij de hoofdstukken zijn erg mooi om naar te kijken en de tekening op de voorkant verraadt al een beetje wat voor noodgeval er is.

Dit boek ga ik met veel plezier aanraden aan de leerlingen van groep 4 en ik hoop ze er veel leesplezier aan gaan beleven.

Het boek aanschaffen

Beide delen over Tess en Raf zijn gratis te lezen via Kobo Plus.

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank!

Share Button