Sinterklaas – Lootjes trekken

Zoek jij nog leuke Sinterklaaslootjes voor het lootjes trekken in de klas? Een aantal jaar geleden maakte ik al een lootje dat ik zelf regelmatig gebruikt heb en veel andere leerkrachten ook. Het werd nu weleens tijd voor een update dus bij deze een nieuw lootje om van 5 december een gezellig feest vol mooie surprises en gedichten te maken in de klas.

Inhoud lootje

Lees ook: cadeautjes voor de leerkracht voor 5 december

Op het lootje vertellen de leerlingen wat over zichzelf. Ze vullen drie hobby’s in en laten via het lootje weten wat hun favorieten zijn op het gebied van onder andere kleur, dier en film/serie. Mijn ervaring is dat het weten van deze informatie het gemakkelijker maakt om voor iedere klasgenoot een passende surprise te kunnen maken.

Verder is er ruimte om in te vullen wat de surprise mag kosten, hoeveel regels het gedicht moet zijn en wanneer de surprise op school ingeleverd moet worden. Wij houden op school altijd een aantal dagen van tevoren een tentoonstelling, zodat de leerlingen (en soms ook ouders) elkaars harde werk kunnen bewonderen.

Er is ook een download waarin het vak extra informatie leeg is. Hier kun je zelf als leerkracht informatie kwijt.

Gratis download

Lootje met extra informatie

Lootje zonder extra informatie

Ga jij mijn Sinterklaaslootjes gebruiken? Ik zou het erg leuk vinden om foto’s te zien op Social Media waarin je mij tagt. Op Instagram ben ik @juf_inger.

Bronnen afbeeldingen

Sinterklaas op paard, paarse achtergrond

Winter vector created by freepik – www.freepik.com
Share Button