Cadeautjes voor de leerkracht voor 5 december

Ieder jaar vind ik het weer lastig: Wat schrijf ik voor ideeën voor cadeautjes op als we lootjes gaan trekken voor Sinterklaas? Aanstaande vrijdag mag ik lootjes trekken met mijn klas en daarom ben ik maar eens rond gaan speuren voor ideeën. Natuurlijk kan je een lekkere chocoladeletter vragen, maar ik vind het wel leuk om echt ideeën voor cadeautjes op te schrijven. Na mijn speurtocht had ik een aardig lijstje en wellicht brengt het jou als lezer ook op ideeën. Mijn ideeën voor cadeautjes voor de leerkracht voor 5 december zijn:

 Frixion Pen

Sinds ik een Frixion Pen kreeg bij mijn leerkracht organizer ben ik echt fan van deze pennen. Zelf heb ik de blauwe pen gekregen bij mijn agenda en een leerling was zo lief een roze aan me te geven. Op mijn lijstje vraag ik daarom een paarse of groene frixion pen. Met drie verschillende kleuren schrijven in mijn agenda maakt daar de boel meteen een stuk vrolijker.

Thee

Ik ben dol op thee en de leerlingen kunnen me echt blij maken met thee als cadeau als ze die speciaal voor mij hebben uitgezocht. Met mijn verjaardag kreeg ik thee van Natural Temptations. Fairtrade en lekker! Ik ga op mijn lijstje wel schrijven dat ze me niet blij maken met rooibos.

Tijdschrift of puzzelboekje

Als je een tijdschrift vraagt, is het wel handig om door te geven aan de leerling welk tijdschrift je leuk vindt. Een puzzelboekje is ook een optie om te vragen. Ik ontdekte tijdens mijn speurtocht dat je dot-to-dot puzzelboeken hebt voor volwassenen. Lijkt me leuk voor leerlingen om te geven.

Kaarsen

Nu het weer eerder donker is ’s avonds vind ik het gezellig om kaarsen aan te steken in huis. Ik heb diverse mooie kaarsenhouders voor rustieke kaarsen dus die zet ik ieder jaar weer op mijn lijstje, maar ik zag nu ook een leuke kaars om af te tellen tot kerst bij de Hema. Ook de andere kaarsvaasjes, zo noemt de Hema ze, vind ik erg leuk dus dat woord gaat gewoon op mijn lootje.

Fotolijst voor de groepsfoto

De groepsfoto mag gezien worden in de klas en dan is het eigenlijk best leuk om deze in een mooie lijst op te hangen. Geef hierbij goed de maten door, want het is zonde als je een paar kinderen van de foto af moet knippen.

Snoepgoed

Een chocoladeletter is natuurlijk welkom, maar voor mij wel het liefst als hazelnootchocolade. Zo heeft, denk ik, iedereen wel een voorkeur voor chocolade of ander snoepgoed. Je mag best op je lijstje schrijven wat je het lekkerst vindt, zodat de leerling zeker weet dat je er blij van wordt.

Sleutelhanger

Soms moet ik flink zoeken in mijn tas naar mijn schoolsleutel en ik steeds vergeet ik een sleutelhanger te kopen die goed opvalt. Met een sleutelhanger van een olifant maken de leerlingen mij altijd blij, dat weten ze, maar ik vind Oenny van de Wereldwinkel ook erg leuk. Online zijn de andere sleutelhangers nogal prijzig, maar ik weet dat er in de winkel altijd meer hangen die qua prijs waarschijnlijk wel geschikt zijn voor het Sinterklaaslootje.

Lees ook: Ideeën voor het maken van surprises

Nagellak

Mijn persoonlijke favoriet is het merk Essie en in de herfstkleuren daarvan zitten veel kleuren die ik prachtig vind. Helaas zijn ze iets te prijzig voor Sinterklaas in de klas, maar het is ook wel leuk om de leerlingen zelf te laten zoeken naar een betaalbare nagellak die ze bij mij vinden passen.

Kartonnen boekjes

Natuurlijk is het leuk om vooral cadeaus voor mezelf te vragen, maar ik vind het ook leuk om iets te krijgen voor mijn zoontje. Kartonnen boekjes zijn momenteel een grote hit hier in huis en mijn leerlingen kunnen me daar dus erg blij mee maken. Bij de HEMA zijn ze al te koop voor €1,00.

Ik hoop hiermee leerkrachten op ideeën gebracht te hebben voor hun lootje. Mocht je nog goede aanvullingen hebben dan vind ik het fijn als je deze bij de reacties achterlaat. Op die manier kan de lijst nog beter worden.

De producten in deze blog vind ik echt zelf leuk. Geen enkel bedrijf heeft mij benaderd om hun producten te noemen. Mocht je het als bedrijf leuk vinden genoemd te zijn en me daarvoor willen bedenken dan mag dat altijd. Stuur een mailtje naar info [at] jufinger.nl om met mij in contact te komen. 

Afbeelding cadeautjes: Designed by Freepik
Share Button