Educatieve schoencadeautjes

Afgelopen zaterdag was de eerste keer dat de meeste kinderen in Nederland hun schoen weer mochten zetten. Altijd spannend, want wat vinden ze de volgende dag in hun schoen? Als ouder wil ik niet iedere keer snoepgoed of leuke cadeaus geven en als juf vind ik het ook wel fijn als er wat educatieve cadeaus met het Sinterklaasfeest uitgedeeld worden. Zo worden er hier altijd boeken uitgepakt. Een boek is echter best een prijzig schoencadeautje dus ik ben eens gaan zoeken naar educatieve schoencadeautjes voor maximaal 5 of 10 euro voor met name kinderen in de midden- en bovenbouw van de basisschool en natuurlijk heb ik ook wat betaalbare boeken opgezocht.

Lees hier alle blogs over Sinterklaas.

Schoencadeautjes tot 5 euro
Kwartet

Je moet er wel meteen drie kopen, maar dan zijn een aantal kwartetten bij bol.com slechts 4 euro per stuk. Zelf vind ik het kwartet over het menselijk lichaam er erg leerzaam uitzien.

Constructiemateriaal

Wil je een vliegtuig of motor in elkaar zetten voor 4 euro of liever een dino die eigenlijk een lijstje lager had gemoeten, want die kost bijna 9 euro? Beiden zijn van metaal en allebei zien ze erg tof uit!

Pixelhobby

Een paar jaar geleden kreeg ik van een leerling een sleutelhanger met een olifant die ze had gemaakt met pixels. Zij vond dat onwijs leuk om te doen en ik vind het als leerkracht een goede oefening voor de fijne motoriek. Ook fijn voor leerlingen in de bovenbouw die het lastig vinden om precies te werken.

Schoencadeautjes tot 10 euro
IQ Stars

Een Smart Game die ik van mezelf mag kopen als ik IQ Puzzler Pro heb uitgespeeld.

Papiro

Lekker fröbelen met papier en mooie creaties maken. Misschien niet heel erg educatief, maar wel creatief op een andere manier. Ik vind papiro – oceaan een leuk schoencadeautje.

IQ Puzzler Pro

Mijn favoriete smartgame. Heerlijk om in je eentje een uurtje mee bezig te zijn en even geen tv te kijken of op je telefoon te zitten.

Boeken als schoencadeautje
De fantastische Meneer Vos

Dit boek van Roald Dahl kost momenteel maar €5,99 en dat is het verhaal meer dan waard. Een heerlijk verhaal over een sluwe vos en drie boze boeren. Andere boeken van deze schrijver die nog geen 10 kosten zijn De Griezels en De tovervinger.

Het ministerie van oplossingen – deel 2 en deel 3

Deze serie moet je echt lezen als leerling vanaf groep 6 en daarom extra tof dat nu twee van de drie delen slechts €9,99 kosten. Deel 1 kost 14,99, maar deel 2 en deel 3 zijn dus momenteel 5 euro goedkoper. Aanschaffen die boeken! En…deel 4 verschijnt ook binnenkort.

De magische apotheek

Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik dit boek nog steeds niet gelezen heb. Best erg, want het werd me dus geadviseerd door een leerling. ‘Dit boek moet je lezen, juf! Het is zo leuk!’

De waanzinnige boomhut

Een serie die veel kinderen verslinden en het eerste deel kost nu maar €10,-. Risico van het cadeau geven van dit boek is wel dat je de volgende delen ook allemaal aan moet gaan schaffen.

Spelletjes
Beverbende – kaartspel

Ik ken het spel zelf niet, maar heb er al veel enthousiaste verhalen over gehoord. Volgens de beschrijving is het een spel waarbij tactiek en geheugen hand in hand gaan.

Qwixx

Net iets duurder dan 10 euro, maar te leuk om niet te delen. Het spelletje Qwixx is echt een aanrader! Een spelletje duurt maar een kwartier en daarom leuk om meerdere keren te spelen en bijvoorbeeld de winnaar pas na vijf rondes te kiezen. Er is wat tactiek nodig en je moet een beetje kunnen rekenen dus niet alleen maar een spelletje.

Weerwolven van Wakkerdam

Ieder jaar weer een spel dat mee moet als we op schoolkamp gaan dus vast en zeker ook een geschikt cadeau voor de decembermaand.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button