Sinterklaas: Denk even anders

Het allereerste product in mijn webwinkel was ‘Denk even anders‘. Nog steeds blij mee en regelmatig zie ik het op social media bij leerkrachten in de klas gebruikt worden. Als cadeautje voor Sinterklaas heb ik nu 8 ‘denk even anders’ in Sinterklaasstijl gemaakt.

Hoe werkt ‘Denk even anders’?

Op Instagram zag ‘Think outside the box‘ bij een leerkracht uit Amerika. Zij liet haar leerlingen een halve wolk zien en zij moesten dit dan afmaken, maar het mocht geen wolk worden. Dit idee heb ik gebruikt om ‘Denk even anders’ te maken.

Wat mij opvalt als ik ‘Denk even anders’ gebruik in de klas is dat sommige leerlingen ineens een creatieve kant bij zichzelf ontdekken die ze niet hadden verwacht. Andere leerlingen maken juist de mooiste dingen tijdens handvaardigheid en tekenen, maar weten soms niks te bedenken.

Er zijn leerlingen die gaan spieken bij klasgenoten, er zijn leerlingen die alleen maar met grijs potlood werken en er zijn leerlingen die in het kwartier voor schooltijd een kunstwerk maken. Voor mij maakt dit ‘Denk even anders’ zo leuk om in te zetten. Iedereen kan het gebruiken zoals bij hem/haar past.

Gratis download Sinterklaas

Voor Sinterklaas heb ik nu een document gemaakt met 8 ‘Denk even anders’ met afbeeldingen die voor mij bij het Sinterklaasfeest passen. Als leerkracht kun je zelf kiezen welke je van deze acht wilt gebruiken die passen bij jouw groep. Daarom is ‘Denk even anders’ eigenlijk in te zetten vanaf groep 1 t/m groep 8.

Download hier de 8 ‘Denk even anders’ in Sinterklaasstijl. Veel plezier ermee!

Tag je me op Instagram als je ze gebruikt? Ik vind het leuk om te zien dat andere leerkrachten mijn materiaal kunnen gebruik.

Share Button