Recensie: Vreemde vogels

Recensie van juf Ivette
De kaft van het boek Vreemde vogels sprak mij aan vanwege de mooie kleuren en de vogels die van alles mee de lucht in nemen. Hier wilde ik graag meer over weten! Het boek is geschreven door Suzanne van der Horst en de illustraties van dit kleurrijke boek zijn gemaakt door Sanne van Winden.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Mies, Mo en Cato. Drie vogels die zich klaarmaken voor vertrek naar Afrika. Het wordt namelijk herfst en deze vogels houden niet van koude pootjes. Mies kan maar niet kiezen uit haar flinke stapel boeken, welke al ze meenemen? Ook wil ze veel te veel in haar toilettas stoppen. Mo maakt zich juist heel erg druk over haar uiterlijk. Welke lippenstift moet mee? En welke schoenen passen daar dan bij? Iets met glitters? Over haar gigantische lading feestjurken nog maar niet te spreken. En dan heb je nog Cato. Zij houdt van orde en netheid, haar huisje moet keurig netjes achterblijven. Maar bij elk briesje waait er weer stof in haar huis. De dagen verstrijken en het wordt steeds kouder.

Het park waar de vogels wonen wordt versierd met lampjes in de mooiste kleuren en ook begint het te sneeuwen. Na nog wat dagen inpakken, opruimen en twijfelen is het EINDELIJK zo ver… de drie vogels zijn klaar voor vertrek. Maar wat denk je?

Bekijk alvast het inkijkexemplaar.

Wat vindt juf Ivette van het boek?

Als je vreemde vogels openslaat, zie je een zeer kleurrijke omslag. Er zijn allerlei verschillende huizen en gebouwen te zien, met achter sommige ramen mensen. Er is gelijk al veel te bekijken. En het duurde dan ook even voor ik begon te lezen.

De illustraties in dit prentenboek zijn ontzettend kleurrijk. Ik denk dat dit het meest kleurrijke prentenboek in mijn boekenkast is. Normaal ben ik meer van de realistische prenten of juist speciale prentenboeken met veel bijzondere details. Maar dit boek heeft ook écht wel iets. Het is bijna kunstzinnig, zo mooi als de bladzijdes opgemaakt zijn. Het nodigt ook uit om de bladzijdes goed uit te pluizen: hoeveel jurken zijn hier te zien? Hoeveel lampjes hangen er in de boom? Verder is het verschil tussen de seizoenen ook echt heel mooi weergegeven en de tekst leest fijn voor. Een heel vrolijk boek over uitstelgedrag, het
aanschaffen waard!

Op de website van De Vier Windstreken kun je een mooie kleurplaat vinden bij dit boek.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank! 

Share Button