Recensie: Eenhoorn in paniek! (De magische bieb)

Wat een geweldige vondst zijn de boeken van Billy Bones Bazen. Eenhoorn in paniek! is het tweede deel dat ik mocht lezen uit de serie De magische bieb. Het allereerste deel uit deze serie heb ik gemist, maar van De jacht op de frobbels genoot ik echt. Ik begreep helemaal waarom deze boeken kinderen aan het lezen krijgen en zat dan ook met smart te wachten op het volgende deel.

Korte samenvatting

Het is feest in de bibliotheek: er komt een illustratrice langs om een tekenworkshop te geven. Stan heeft er eerst helemaal geen zin in, totdat hij per ongeluk een magisch potlood in handen krijgt… De eenhoorn die hij daarmee tekent, komt tot leven! Voordat hij en zijn vrienden Wilgje en Jonas het weten, rent het magische wezen de bibliotheek in. Help, de eenhoorn slaat op hol! Hoe gaan de vrienden dit nou weer oplossen?!

Lees alvast het eerste hoofdstuk in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Wat een leesplezier heeft Eenhoorn in paniek! mij gegeven. Het verhaal was minder voorspelbaar dan ik had verwacht van een kinderboek. Dat zorgde ervoor dat ik het boek wilde blijven lezen. Als lezer blijf je je afvragen wat er gaat gebeuren.

Het verhaal over Stan, Jonas en Wilgje is vlot geschreven en dat maakt ook dat je het boek lekker leest. Wat ik zo fijn vind aan de boeken van De magische bieb is dat ze heel geschikt zijn voor kinderen die misschien nog niet zo goed kunnen lezen, maar niet afgerekend worden op AVI. Je mag best wat moeilijkere woorden lezen als je dan wel kunt genieten van een boek.

De afwisseling tussen tekst en illustraties is prima op elkaar afgestemd in Eenhoorn in paniek!. De illustraties zijn fijn om naar te kijken en sluiten goed aan bij de tekst. De eenhoorn trekt natuurlijk je aandacht en je wordt in de loop van het verhaal steeds nieuwsgieriger naar wat er nog meer kan gaan gebeuren in de bibliotheek van meneer Vrolijk.

Hopelijk volgen er nog veel delen in deze serie. Momenteel zijn er vier delen te koop, maar van mij mag er nog wel een set van vier delen verschijnen.

Het boek aanschaffen

Je kunt het boek hier aanschaffen via libris.nl en op die manier je lokale boekhandel steunen of bij bol.com via onderstaande link.

 Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Billy Bones. Hartelijk dank!

Share Button