Breukenposters

In groep 7 en 8 staan de breuken sowieso wel iedere maand een keer op het rooster. Soms in combinatie met procenten en kommagetallen, maar de leerlingen moeten ze ook gewoon weten en een beeld hebben van wat een breuk nu precies betekent. Deze breukenposters kunnen daarbij helpen!

Breuken leren

Al eerder maakte ik het breukenboekje om extra te oefenen met vereenvoudigen van breuken. Het is namelijk niet voor iedere leerling even gemakkelijk om de breuken te leren. Iedere leerling bij ons in de klas heeft een snelhechter met daarin allerlei materiaal om op te mogen spieken tijdens de rekenles.

Deze poster van meester Tim is één van mijn favorieten qua duidelijkheid. Helaas missen daar wel de 1/20 en 1/100 die voor kinderen toch ook erg fijn zijn om te weten.

Breukenposters

Om mijn leerlingen nog iets meer te helpen heb ik nu een set met breukenposters gemaakt. Je kunt er meerdere afdrukken op een pagina, zodat ze het op A4 in een snelhechter kunnen doen. De posters zijn echter kwalitatief goed genoeg om op A3 te printen en in de klas op te hangen.

Download hier gratis de posters.

Share Button