Kerst: Denk even anders

Na een speciale editie van ‘Denk even anders’ voor Sinterklaas kon het natuurlijk niet anders dan dat er ook een kersteditie online zou komen. In deze ‘Denk even anders’ Kerst heb ik een diversiteit aan afbeeldingen gebruikt, zodat hopelijk iedere leerkracht in Nederland er op school mee aan de slag kan.

Hoe werkt ‘Denk even anders’?

Op Instagram zag ‘Think outside the box‘ bij een leerkracht uit Amerika. Zij liet haar leerlingen een halve wolk zien en zij moesten dit dan afmaken, maar het mocht geen wolk worden. Dit idee heb ik gebruikt om ‘Denk even anders’ te maken.

Bekijk: Werkboekje kerst groep 7&8

Wat mij opvalt als ik ‘Denk even anders’ gebruik in de klas is dat sommige leerlingen ineens een creatieve kant bij zichzelf ontdekken die ze niet hadden verwacht. Andere leerlingen maken juist de mooiste dingen tijdens handvaardigheid en tekenen, maar weten soms niks te bedenken.

Er zijn leerlingen die gaan spieken bij klasgenoten, er zijn leerlingen die alleen maar met grijs potlood werken en er zijn leerlingen die in het kwartier voor schooltijd een kunstwerk maken. Voor mij maakt dit ‘Denk even anders’ zo leuk om in te zetten. Iedereen kan het gebruiken zoals bij hem/haar past.

Gratis download Kerst

Download hier ‘Denk even anders’ de kersteditie. Veel plezier ermee!

Tag je me op Instagram als je ze gebruikt? Ik vind het leuk om te zien dat andere leerkrachten mijn materiaal kunnen gebruik.

Share Button