Recensie: Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten

Mocht je voor jezelf nog een fijn kerstcadeau zoeken en mag er een nieuwe dichtbundel in je boekenkast dan is dit boek echt voor jou. Ik denk dat ik ontvoerd ben wil je gewoon echt hebben als je van lezen houdt. Het afgelopen jaar heb ik onder andere door de Boekenbingo wat meer dichtbundels gelezen en ben ik gedichten voor kinderen echt gaan waarderen. Deze bundel van Pim Lammers is een waardevolle aanvulling voor de bovenbouw.

Korte samenvatting

Sprankelend en hedendaags poëziedebuut vol gedichten over de bijzondere band met broers, zussen, vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes. Over traditionele of juist heel moderne families. Over de gesprekken die je hebt tijdens het eten. Over een tante die geen man is maar ook geen vrouw. Over racen met je oom in een rolstoel. Maar ook over stiekem verliefd zijn of over een oudere broer die ineens de deur van de badkamer voor je neus op slot doet.

Lees alvast de tekst op de achterflap om nog meer te weten te komen.

Wat vind ik van het boek?

De inleiding van deze recensie heeft het natuurlijk al aardig weggegeven. Ik vind Ik denk dat ik ontvoerd ben en andere gedichten echt een geweldig boek.

De gedichten lezen erg fijn en gaan over diverse thema’s die kunnen spelen in het leven van kinderen. Ik denk dat het taalgebruik goed aansluit bij wat mijn leerlingen in groep 7/8 prettig vinden en ga dit boek dan ook zeker mee naar school nemen en promoten.

De illustraties in het boek zijn van Sarah van Dongen. Het is niet mijn meest favoriete stijl, maar ze passen zeker goed bij de gedichten.

Dit boek moet je als ouder of leerkracht zeker wel zelf even lezen om te kijken of het past bij jouw kinderen of leerlingen. Zo kan ik me voorstellen dat het gedicht ‘seksuele voorlichting’ qua taalgebruik verschillend gewaardeerd zal worden. Als ouder heb ik er niet zo’n moeite mee, als leerkracht zou ik het boek door dit gedicht niet zomaar laten lezen.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Querido. Hartelijk dank!

Share Button