Dagstarters jaarwisseling

Tijdens de inloop vind ik het fijn om mijn leerlingen alvast iets te laten doen, maar ik vind ook dat school pas echt om 8.30 begint. Het huiswerk nakijken laat ik ze in groep 7/8 wel maximaal twee keer per week doen. Leerlingen die echter pas tegen half negen de klas binnenlopen, hebben voldoende tijd om dit op een ander moment nog te regelen. In de eerste week na de kerstvakantie vind ik het fijn om de dagstarters tijdens de inloop te laten aansluiten op de jaarwisseling. Ik verzamelde daarom allerlei ideeën die daarbij passen.

De materialen in het thema 2024 zijn te vinden op de verzamelpagina ‘2024.

Woordzoekers

Onderstaande woordzoekers zijn mogelijke woordzoekers voor groep 7/8.

Kleurplaten

Wil je meteen wat aandacht besteden aan de Zilveren Weken? Dan is een blockposter tof om te maken. Een grote kleurplaat met de hele klas. De knutseljuf heeft een leuke op haar site staan, je moet een beetje naar beneden scrollen.

Op de website tijdmetkinderen.nl staan meerdere kleurplaten zonder jaartal die je goed kunt gebruiken.

Zelf maakte ik met Canva drie kleurplaten voor 2024. De kleurplaten zijn hieronder via de link te vinden, maar met blockposters.com heb ik van de kleurplaat hier links een blockposters van 16 pagina’s gemaakt. Groter werd niet mooi en dan kregen leerlingen pagina’s met maar heel weinig inkleurwerk.

Download kleurplaat

Download blockposter

Goede voornemens

Met dit werkblad van klasvanjuflinda.nl kunnen de leerlingen terugkijken op het het vorige jaar en nieuwe doelen kunnen stellen voor het nieuwe jaar.

Het oud & nieuw interview van Miz Flurry is ook goed in te zetten in de klas.

Meester Tim had ooit een Nederlandse versie gemaakt van de ‘Happy New Year’s Writing‘ van Ladybug’s teacher files, maar zijn site staat helaas niet meer online. De Engelse versie is in veel bovenbouwgroepen vast ook prima te gebruiken.

Ook het werkblad ‘Hallo 2023‘ dat ik zelf maakte is goed in te zetten als dagstarter. De versie voor 2024 komt nog.

Andere dagstarters

Natuurlijk zijn er nog andere dagstarters in het thema jaarwisseling die goed te gebruiken zijn.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button