Ideeën om de school te versieren tijdens de Kinderboekenweek 2020

Op woensdag 30 september start de Kinderboekenweek 2020. Het thema dit jaar is: En toen? We reizen dus terug de geschiedenis in. Natuurlijk draait deze week, 10 dagen eigenlijk, met name om lezen, maar het thema mag best leven in de school. Hoe kun je nou de school versieren met zo’n breed thema? Ik vond en vind het lastig, maar heb mijn best gedaan om wat ideeën te verzamelen. Hierbij mijn lijstje met ideeën om de school te versieren tijdens de Kinderboekenweek 2020.

Tijdmachine

Omdat het thema zo breed is, kan het handig zijn om met de school een deelthema te kiezen. Dit kan dan weer per klas een verschillend thema zijn en daar kan je dan weer goed naartoe reizen met een tijdmachine. Door op Pinterest de zoekopdracht ’tijdmachine’ in te typen krijg je een aantal prachtige voorbeelden te zien. Mijn favorieten zijn deze en deze. Ze zien er allebei tof uit en lijken me niet te ingewikkeld om te maken.

Al mijn berichten bij de Kinderboekenweek 2020

Vlaggenlijnen

Vorig jaar zag ik op diverse sites toffe vlaggenlijnen om in de school op te hangen. Dit jaar kon ik ze nergens vinden dus ging ik zelf aan de slag. Er is een vlaggenlijn met de tekst op de vlaggetjes, maar ik heb er ook één gemaakt met de letters van ‘Kinderboekenweek 2020‘, mijn persoonlijke favoriet.

Of hang een grote gevelvlag op in de school.

Deuren in thema

Op Pinterest komen de meeste mooie bulletin boards en versierde deuren voorbij. Je kunt de deuren in de school allemaal in hetzelfde tijdperk versieren of per deur iets anders kiezen wat past bij ‘En toen?’. Hieronder een rijtje met wat mogelijkheden:
Mummie
Kasteeldeur
Dino’s
De oude Grieken
Wereldoorlogen
Romeinen

Ballonnen

Ballonnen zijn een gemakkelijke manier om de boel te versieren en een thema te laten leven. Ik zocht ballonnen op met ridders en met dino’s. Vooral in het thema ridders is er ontzettend veel versiering te vinden.

Gebouwen van dozen

Van dozen kun je allerlei prachtige gebouwen uit de geschiedenis maken. Groot of klein, de keuze is aan jullie zelf. Ter inspiratie hier wat voorbeelden die je zou kunnen maken:
Kasteel
Tank
Piramide (niet zo mooi, wel makkelijk)

Voor de echte creatieveling:
Het Colosseum

Deze mini-tank van karton wilde ik toch ook nog even delen:
Mini-tank

Opblaasfiguren

Werk je over het thema dinosaurussen? Dan heb je geluk. Er zijn namelijk erg leuke opblaasdino’s te koop. Zet ze op een kast of hang ze aan het plafond. Ze vallen goed op en het ziet er grappig uit.

Nog meer ideeën om de school te versieren tijdens de Kinderboekenweek 2020 of andere inspiratie nodig? Kijk eens op mijn Pinterestbord.

Dit bericht bevat affiliate links.

Afbeelding ballonnen in uitgelichte afbeelding van:

Party vector created by freepik – www.freepik.com

Share Button