In vogelvlucht de wereld rond

Een recensie van juf Sira
Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Ze willen alles weten van de wereld om zich heen. Daar komt dit boek goed bij van pas, want het bevat informatie en vooral prachtige platen van alle werelddelen! 

In vogelvlucht – Het verhaal

Aan het begin van het boek stijg je op in een luchtballon om samen met de vogels over de wereld te vliegen. Bladzijde voor bladzijde reis je de hele wereld rond, om uiteindelijk gewoon weer thuis te landen. Bij gebrek aan een echte wereldreis in de afgelopen periode, is dit boek een goede vervanger. Het eerste dat mij opviel (en aantrok) aan In vogelvlucht de wereld rond zijn de mooie grote illustraties. De prenten zijn kleurrijk, bevatten leuke details en kloppen met de teksten op de bladzijde. Er is aandacht voor flora en fauna, zowel de dieren als de natuur van verschillende werelddelen worden helder in kaart gebracht. Als bonus bevat het boek drie uitklapbare pagina’s, waardoor de plaat nóg groter is en meer informatie bevat over dat werelddeel. 

Iedere bladzijde is ook voorzien van een soort legenda: een kader onderaan de bladzijde met de belangrijkste dieren en planten van dat specifieke gebied. Met jongere kinderen is het vervolgens leuk om te kijken waar op de plaat je die dingen terug kan vinden.

In vogelvlucht – Wat vindt juf Sira van het boek?

Ik denk dat het voor kinderen geen boek is dat ze van voor naar achter uit zullen lezen. In vogelvlucht de wereld rond nodigt uit tot bladeren, kijken naar prenten, dieren en planten zoeken, vergelijken en verwonderen. Maar het nodigt vooral uit tot herlezen! Er vallen steeds weer andere dingen op, die blijven prikkelen. 

Ik moest even wennen aan de tekenstijl, die iets minder ‘gelikt’ is dan veel boeken tegenwoordig. Daarbij blijven de illustratoren echter veel dichter bij de natuurlijke tinten van de aarde en al zijn bewoners. 
De teksten zijn kort en bondig. Als leerkracht vind ik ze te ‘taalarm’ om in te zetten in lessen. Groot voordeel is echter dat het voor kinderen al snel goed zelf te lezen is. De teksten zijn ook kort genoeg om de aandacht vast te houden. 
In de afgelopen periode is het boek in de klas al van hand tot hand gegaan, en wilden veel kinderen meer te weten komen over de wereld. Doel behaald!

Boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank! 

Share Button