Kinderboekenweek 2021: Rebussen thematitels

Bij mij draait de Kinderboekenweek om het bezig zijn met boeken. Er moeten in deze week in oktober vooral héél véél gelezen worden, maar het is natuurlijk ook fijn om op een andere manier bezig te zijn met boeken. Ieder jaar worden er voor elk leerjaar vijf boeken geselecteerd als thematitels. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 zijn er naast deze 20 thematitels ook nog acht makkelijk lezen titels voor de groepen 5 t/m 8. Met deze 28 thematitels ben ik aan de slag gegaan en heb ik rebussen gemaakt.

Compleet themapakket ‘Worden wat je wil’. €5,95
Het materiaal

Om de rebussen te maken heb ik gebruik gemaakt van de website Rebus.club. Op die website kun je zelf tekst invoeren en de website maakt er dan een rebus van.

De thematitels in de rebussen staan voor alle groepen door elkaar heen. Het zou natuurlijk extra tof zijn als leerlingen door deze rebussen een boek willen gaan lezen. Ik ga ze zelf echter inzetten als bijvoorbeeld startactiviteit of als tussendoortje.

Bekijk alle berichten voor de Kinderboekenweek 2021

Gratis download

Om de 28 rebussen met de thematitels te downloaden klik hier.

Ik hoop dat ze in veel groepen gebruikt gaan worden.

In het bericht Lestips voor de kinderboekenweek 2021 verzamel ik allerlei lesideeën voor de tofste week van oktober. Houd dat bericht goed in de gaten, want het zal regelmatig aangevuld worden.

Share Button