Vijf pinterestaccounts die je moet volgen

Pinterest is erg leuk, maar met zoveel accounts en borden is het soms lastig te kiezen wie je wilt gaan volgen. Hieronder een aantal accounts die ik erg leuk vind. In mijn ‘tips voor Pinterestgebruik‘ gaf ik als tip dat je niet alle borden hoeft te volgen van een account. Kijk dus bij de accounts kritisch welke borden wel/niet interessant zijn voor jou.

1. Paula Prevoo – Het account van Paula volg ik al vrij lang, omdat ze zo’n diversiteit aan pins bij elkaar verzameld. Paula heeft per thema verschillende borden, zodat je op haar pagina gericht kunt zoeken naar Pins. Er wordt door Paula zoveel gepind dat ze ondertussen zelfs een tweede account heeft aangemaakt; Paula Prevoo 2.

Visit paula prevoo’s profile on Pinterest.

2. Juf Ingrid – Juf Ingrid is leerkracht van groep 1/2 en de meeste van haar pins zijn dan ook geschikt voor deze groepen. Als je echter goed kijkt, vind je genoeg pins met ideeën voor de hogere groepen. De diversiteit aan pins is groot: ideeën voor handvaardigheid, digibordlesse, filmpjes etc. Net als Paula heeft ook Ingrid een tweede account: Juf Ingrid 123

Visit Juf Ingrid’s profile on Pinterest.

3. Annamaatje – Anne heeft op haar account onderwijs- en privéborden door elkaar staan. Zij pint voor zichzelf en daarnaast voor Praxis Bulletin. Met mijn juffen-account volg ik diverse van haar onderwijsborden en zie daar regelmatig leuke nieuwe afbeeldingen op gepind worden.

Visit Anne’s profile on Pinterest.

4. SE Badalona – Dit account is, als ik het goed heb begrepen, van een school in Badalona, Catalonië. Door accounts te volgen uit andere landen krijg je meer verschillende pins te zien op je startpagina. De borden op het account zijn vrij breed qua onderwerp en pins wat het zoeken wat lastig maakt op de pagina. Kijk gewoon eens tussen alle pins of je denkt dat deze pins aansluiten bij wat jou interesseert.

Visit SE Badalona | CRP’s profile on Pinterest.

5. Clever Classroom – Dit account ontdekte ik per ongeluk en ik ben blij dat ik het ben gaan volgen. Veel verschillende pins met net weer andere afbeeldingen dan wanneer je alleen maar accounts uit Nederland volgt. De meeste pins die je zult zien, zijn gericht op de onderbouw. Er zijn echter ook borden te vinden met vooral pins voor de hogere groepen.

Visit Clever Classroom’s profile on Pinterest.

Natuurlijk ben je ook welkom om mijn account te volgen 😉

Visit Juf Inger’s profile on Pinterest.

Share Button