Poes Moos – Marianne Witte

Het boek Poes Moos is geschreven door Marianne Witte. Het boek hoort bij de serie ‘Leren lezen met Kluitman’ en heeft als AVI-niveau M3.

Het verhaal
Poes Moos is een van de huisdieren van Fin. Fin heeft nog een huisdier, kip Toos. Als Fin gaat logeren bij oma mogen Moos en Toos niet mee. Moos is boos dat hij niet mee mag met Fin. Daarom gaan Moos en Toos achter Fin aan. 

poes moos - juf Inger

Wat vind ik van het boek? 
Het eerste wat mij opviel aan het boek waren de prachtige tekeningen. De voorkant valt goed op door de vrolijke kleuren. In het boek zit een leeslint met onderaan een bedeltje van Poes Moos. Handig voor kinderen om bij te houden waar ze zijn gebleven.
Er zit echt een verhaal in het boek. Na een aantal maanden groep 3 waarin kinderen leren lezen, zijn ze vaak wel toe aan ‘echte’ boeken en ik denk dat dit boek daar goed aan voldoet. Het boek bestaat uit hoofdstukken van 2 pagina’s en bij elk hoofdstuk is een mooie tekening gemaakt. In elk hoofdstuk gebeurt iets bijzonders en daarom kan er goed elke dag een hoofdstuk gelezen worden. Ik kan me voorstellen dat kinderen meteen het hele boek willen lezen, omdat ze willen weten of poes Moos en kip Toos Fin wel weer vinden. Nu we bijna halverwege het schooljaar zijn, is dit een mooi cadeau voor veel kinderen. Lekker lezen!

Mening van een leerling uit groep 3
Omdat het een boek is voor leerlingen in groep 3 heb ik het boek laten lezen door een van mijn leerlingen. Deze leerling werd meteen enthousiast, het boek zag er mooi uit. Het boek werd gelezen in november en sommige letters waren daarom soms nog wat lastig. Gelukkig werd er dan om hulp gevraagd en na 2 hoofdstukken kon het boek verder zelf gelezen worden.
Toen het boek uit was, mocht de leerling mij vertellen wat hij van het boek vond. Hij begon meteen te lachen, want het was echt een leuk boek. Vooral de mop van de slak was een succes en het plaatje wat daarbij stond vond hij ook geweldig. Verder vond de leerling het hoofdstuk in de bus erg leuk. Op mijn vraag of zijn klasgenoten het boek ook zouden moeten lezen, was zijn antwoord een duidelijke JA!

Marianne heeft nog meer kinderboeken geschreven, waaronder veel boeken over fee Fleur. Een overzicht van alle boeken vind je hier.

poes moos

 

 

 

 

 

€9,95

Share Button