Het Kerstverhaal – Marianne Busser & Ron Schröder

Vorig jaar zag ik dit boek net voor kerst ergens op het Internet langskomen. Het was bijna kerstvakantie en omdat ik het boek toch niet meer kon voorlezen in de klas heb ik het toen niet gekocht. Nu zag ik het boek weer en ondanks dat Sinterklaas toen pas net in het land was, vond ik het een mooi moment om een kerstboek te kopen. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.

Het verhaal
Heel lang geleden, in een land hier ver vandaan, woonden eens twee mensen die veel van elkaar hielden. Ze heetten Jozef en Maria. Dit is het begin van het kerstverhaal zoals het geschreven is door Marianne Busser & Ron Schröder. Het verhaal wordt op een heldere manier naverteld waardoor het voor kinderen goed te begrijpen is. 

Wat vind ik van het boek?
Zoals bij veel boeken is de kaft van het boek het eerste dat opvalt, zo had ik dat ook bij dit boek. Een bijzondere afbeelding gemaakt door Hanneke de Jager. Het boek leest prettig en de afbeeldingen passen iedere keer perfect bij de geschreven tekst. Hanneke maakt gebruik van diverse materialen voor het maken van de afbeeldingen en daardoor wil je de platen echt aanraken. Er is niets te voelen, maar je ziet de wol, de stofjes en andere materialen en het lijkt soms net of de afbeeldingen naar je toe komen. Ik heb dit boek nog niet voorgelezen in de klas, maar al wel laten zien. Aanstaande vrijdag (de vrijdag voor de kerstvakantie) ga ik het voorlezen en ik ben benieuwd hoe mooi ze het gaan vinden.

Extra
Op de site van Hanneke de Jager zijn veel leuke downloads te vinden bij boeken die zij het geïllustreerd. Bij deze downloads staat ook de kerststal van dit boek. Erg mooi om bij het boek te maken en het zo echter te maken.

 

Share Button