POGO14: Wat een prachtige dag!

Het is alweer anderhalve week geleden dat de eerste ‘primair onderwijs gaat ontmoeten’ plaatsvond, pogo14. Samen met 6 andere (ex-)leerkrachten mocht ik deze dag organiseren. Mijn taak was het aanmaken en bijhouden van de facebookpagina, iets wat ik erg leuk vond (en vind) om te doen. Alle likes en reacties maakten de voorpret alleen maar groter, want wat had ik er veel zin om eindelijk mijn collega’s van Twitter te ontmoeten. 29 november was het dan zover, om kwart voor 11 stapte ik in mijn wagentje op weg naar Soest…

pogo14 - juf IngerAangekomen bij Grand Café Soestdijk was ik de eerste. Dit overkomt mij anders nooit! Daarna druppelden de overige organisatoren al snel binnen en na een korte kennismaking, alleen Tim had ik al eerder ontmoet, was het alsof we elkaar al jaren kenden. Wat natuurlijk ook wel een beetje zo is. Tijdens een heerlijke lunch werd het mij meteen duidelijk dat iedereen in het echt minstens net zo enthousiast, bevlogen, gezellig en leuk is als online.

Vanaf 13:00 uur kwamen de deelnemers aan POGO14 het Grand Café binnen en werd Twitter ineens echt. Veel mensen herkenden elkaar van de foto’s en de gesprekken kwamen snel op gang. Sommige leerkrachten hadden materiaal meegenomen dat anderen graag wilden zien, er werden veel ervaringen uitgewisseld en er werden prachtige verhalen verteld. Bij een aantal leerkrachten zou ik graag eens een dagje in de klas willen kijken, volgens mij moeten de leerlingen daar een geweldige tijd hebben.

Pas over zessen vertrok ik weer terug richting huis. Met een goodiebag vol leuke spullen, bedankt mede-organisatoren en ook Hetty van invaltips voor de mooie inhoud, en een hoofd vol inspiratie. Helaas heb ik lang niet iedereen gesproken, maar wel veel leuke, goede gesprekken gehad. Wat mij betreft gaan we in 2015 weer zo’n dag organiseren.

Hetty Hospes – van Rijn van de website Invaltips schreef ook een blog over POGO14 – Zo heb ik POGO14 ervaren.

Share Button