Tips voor Pinterestgebruik

Eerder schreef ik het bericht ‘Wat is er zo leuk aan Pinterest?‘ en beloofde toen een bericht te schrijven met tips voor Pinterestgebruik. Niet iedereen zal het met alle tips eens zijn, maar hopelijk staan er voor iedereen een aantal nuttige dingen tussen.

1. Pin duidelijke afbeeldingen. Soms zie ik Pins voorbijkomen met een afbeelding van een knutselwerk halverwege de opdracht. Als ik dan op de bron van de afbeelding kom, blijkt er toch wel vaak een foto van het eindproduct te staan. Dat vind ik betere pins.

2. Controleer de bron. Het gebeurt mij te vaak dat ik denk een ontzettend leuk idee gevonden te hebben en dan blijkt dat de pin een afbeelding is, geen bron te vinden, of dat de site niet meer bestaat. Dit vind ik vooral erg jammer als het een pin is die net gepind is door een ander. 

3. Maak gebruik van gerelateerde pins. Als je op een pin klikt, komt daaronder een lijst met pins die daarop lijken. Hier staan regelmatig leuke dingen tussen.

4. Gebruik de zoekfunctie en wees specifiek. Door alleen te zoeken op ‘winter’ krijg je heel veel verschillende soorten pins. Voeg een of twee woorden toe, bijvoorbeeld knutselen of werkbladen, en de pins die je te zien krijgt, zullen meer in de richting zijn van wat je zoekt.

5. Zoek met Engelse zoektermen. Als je knutselwerkjes zoekt voor bij het thema ‘winter’. Zoek dan op ‘winter crafts’, dit vond ik echt een fijne ontdekking.

6. Kies goed welke borden je volgt. Je kunt alle borden van iemand volgen, maar het is ook mogelijk slechts een aantal borden te volgen. Zelf heb ik twee accounts, één voor werk en één voor privé. Veel mensen pinnen alles op één account, dat mag natuurlijk, maar met mijn juffen-account volg ik dan slechts een aantal van hun borden.

 

Visit Juf Inger’s profile on Pinterest.

Visit Inger’s profile on Pinterest.

Heb jij nog goede tips voor Pinterestgebruik? Ik vind het leuk als je ze laat weten in een reactie.

Share Button