Mijn favoriete smartgames

Toen ik in 2008 mijn eerste eigen groep mocht draaien, moest ik nog van alles ontdekken. Ten eerste moest er flink opgeruimd worden, want mijn lokaal was gebruik als opslagplaats en daarnaast moesten er materialen komen die ik kon gebruiken in groep 4. Een collega hielp mij toen erg goed en zij kwam onder andere met een aantal smartgames naar mijn lokaal die ik in mocht gaan zetten. Mijn favoriet dat jaar was Rush Hour, maar in de afgelopen jaren heb ik nog veel meer toffe smartgames ontdekt en mijn top 5 zal ik in deze blog met jullie delen.

Rush Hour

Rush Hour was mijn eerste favoriete smartgame, maar nog steeds vind ik dit spel erg leuk om te spelen en in mijn klas te gebruiken. Van het spel is ondertussen ook een Deluxe versie, een reisversie en een junior versie te krijgen. Wat ik leuk vind aan dit spel is de opbouw in moeilijkheid en dat als je het een keer uitgespeeld hebt en het niet erg is om de levels allemaal nog een keer te spelen.

IQ Puzzler Pro

Dit spel vind ik niet alleen leuk voor in de klas, maar vooral voor mezelf en staat dus hier thuis in de klas. Het is gemakkelijk op te ruimen in het doosje en bestaat eigenlijk uit twee verschillende spellen. Heerlijk om te spelen als ik geen zin heb om tv te kijken of om een boek te lezen.

Camelot Junior

De jongere leerlingen op mijn school zie ik nog weleens dit spel spelen als ze na schooltijd even moeten wachten, omdat hun ouders bijvoorbeeld een gesprek hebben met de leerkracht. Ze spelen het dan niet altijd zoals het bedoeld is, maar het laat zien wel zien dat het spel uitnodigt om gespeeld te worden. Het leuke aan dit spel vind ik dat het ruimtelijker is dan de meeste smartgames, er moet gebouwd worden en is niet zo plat.

Hide & Seek Jungle

Dit spel staat in mijn lijstje met favoriete smartgames, omdat het voor mij een heel ander soort smartgame was dan de andere spellen die ik kende. Ik ben er niet heel erg goed in, maar misschien dat het daarom wel leuk blijft. Dit spel is echt leuk voor alle leeftijden.

Anti-Virus

Het laatste spel in mijn top 5 is Anti-Virus. Dit spel staat niet in mijn top 5, omdat ik het zelf leuk vind, maar omdat ik de interactie tussen de leerlingen zie als iemand dit spel speelt. Iedere smartgame nodigt wel andere uit om zich met het spel te ‘bemoeien’, maar bij Anti-Virus lijkt dat nog net wat erger te zijn. Als je dit spel alleen wil spelen, moet je zorgen dat er niemand in de buurt is.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button