Recensie: Memento Monstrum

Dit boek trekt meteen je aandacht. Wat een bijzonder kaft met gave vormgeving. Zodra je Memento Monstrum gaat doorbladeren, heb je het gevoel iets bijzonders in handen te hebben. De pagina’s lijken oud, de illustraties bijzonder en de tekst staat zo uitgelijnd op de bladzijden dat het net even anders is. Voor mij voelde dit boek qua uiterlijk als een kunstwerk en ik was heel benieuwd hoe het verhaal zou zijn.

Tekst op de achterflap

Waarschuwing!

In dit boek staan de redelijk ware memoires van graaf Dracula. Er komen een heleboel afschuwelijke schepsels in voor. Reusachtige yeti’s, achterbakse weerwolven, slijmerige vismonsters… Je kunt het maar beter niet lezen! Je zou weleens dingen te weten kunnen komen die je nog niet over monsters wist. Dingen die deze monsters vriendelijk, ja zelfs menselijk laten lijken. Luister naar mijn advies, want je hebt maar één kans: leg dit boek snel weg en maak dat je wegkomt, voordat het je in zijn klauwen krijgt!

Hoogachtend,
Van Helsing

Bekijk hier alvast het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Dit boek wil je lezen! Als je een beetje van gekkigheid, rare monsters en wat fantasie houdt dan is Memento Monstrum het boek voor jou. Het boek is eigenlijk een verzameling van meerdere verhalen. Het is echt uniek en na het lezen voelt het voor mij nog meer als een kunstwerk in boekvorm.

Hoe meer je leest, hoe meer illustraties je tegenkomt en die maken Memento Monstrum echt compleet. Sommige illustraties nemen een pagina in beslag en dat verdienen ze ook. Je kunt er echt een tijdje naar kijken en bent dan bij de volgende illustratie weer verrast hoe mooi en gedetailleerd het is.

Natuurlijk is de tekst van het boek het belangrijkste. Ik vind het fijne verhalen over de lieve kant van monsters. De tekst op de achterflap verraadt het al een beetje, want na het lezen van dit boek heb je een heel ander beeld van de Yeti, mummies en weerwolven.

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht zo te genieten van een boek over monsters. Wat mij betreft dus een dikke aanrader!

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank!

Share Button