Kinderboekenweek 2024: Lekker Eigenwijs

Wat een heerlijk thema hebben ze weer bedacht bij het CPNB. Dit jaar mogen we tijdens de Kinderboekenweek gaan werken rondom ‘Lekker Eigenwijs‘. Als eigenwijze juf die jarig is op 3 oktober is dat thema me op het lijf geschreven ;-). Er zijn genoeg personages uit boeken die passen bij dit thema. Denk aan Pippi Langkous, Bob Popcorn, Gozert, Blitz, Floddertje en nog veel meer. Heerlijk ook dat er zowel wat oudere boeken als recente boeken passend bij Lekker Eigenwijs te vinden zijn. Ik ga de komende maanden al materiaal maken en lesideeën verzamelen voor de Kinderboekenweek 2024.

Alle materialen voor de Kinderboekenweek 2024 op jufinger.nl kun je hier vinden.

Kinderboekenweekauteurs 2024
auteurs kinderboekenweekgeschenk en kinderboekenweekgedicht kinderboekenweek 2024
Kinderboekenweekgeschenk

Gozert past perfect bij het thema Lekker Eigenwijs en dat Pieter Koolwijk dan ook het Kinderboekenweekgeschenk mag schrijven dit jaar is het wat mij betreft een perfecte keuze. Ik heb al meerdere van zij boeken gelezen en dat zijn echt leesfeestjes. Mijn persoonlijke favoriet is Luna, maar De trollen van Leif en Prutje zijn ook prachtig! Ik ga er zeker voor zorgen dat ik tijdens de Kinderboekenweek 2024 genoeg geld uitgeef aan boeken om het Kinderboekenweekgeschenk daarbij te ontvangen.

Prentenboek van de kinderboekenweek

De naam Noëlle Smit is mij zeker niet onbekend, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik alleen het boek Fiet wil rennen van haar ken en heb gelezen. Ik ben wel erg benieuwd naar het prentenboek dat zij gaat schrijven. Vorig jaar vond ik Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg de moeite van het kopen waard, maar andere jaren is het prentenboek mij soms ook best een beetje tegengevallen en soms heb ik het niet eens gekocht. Afwachten dus maar!

Gedicht voor de kinderboekenweek

Dit jaar geen dichter die het Kinderboekenweekgedicht gaat schrijven, maar een kind. Alle kinderen tussen de 6 en 13 jaar maken kans om dit jaar dé dichter van deze fantastische week te worden. Meer weten over hoe je deel kunt nemen? Klik dan hier. Bibi Dumon Tak heeft zeven tips voor kinderen voor het maken van een gedicht. Het mag natuurlijk wel Lekker Eigenwijs dit jaar.

Kinderboekenweeklied

Het lied van Kinderen voor Kinderen is ieder jaar toch weer lekker swingen en zingen. Wie dit jaar de tekst gaat schrijven voor het lied is nog niet bekend. In het voorjaar wordt hier meer over bekend gemaakt.

Griffels en penselen

De winnaars van ‘dé prijzen van Kinderboekenweek 2024 zijn natuurlijk nog niet bekend. Op 19 juni 2024 worden de Zilveren Griffels uitgereikt en dan is het wachten tot eind september wie de winnaars zijn van het Gouden Penseel en de Gouden Griffel. Ik heb hier compleet geen verstand van qua kanshebbers dus ga ook geen gokje wagen.

Boeken bij het thema ‘Lekker Eigenwijs’

De thematitels zijn nog niet bekend, maar zelf heb ik al een kort lijstje gemaakt met voor iedere groep wel een passend boek.

Lesideeën voor de Kinderboekenweek 2024

Natuurlijk maak ik dit jaar weer boekenleggers, vlaggenlijnen en posters bij het thema ‘Lekker Eigenwijs’. Ik hoop ook weer een lespakket te maken net zoals in 2021. Verder wil ik vooral veel leesideeën delen, maar een thema komt natuurlijk nog meer tot leven in de klas als je er nog meer mee gaat doen.

Alle boekentips, lesideeën en andere dingen die te maken hebben met de Kinderboekenweek 2024 zullen te vinden zijn met de tag Kinderboekenweek 2024.

Klik hier om naar de verzamelpagina te gaan.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button