Kinderboekenweek 2024: Lekker Eigenwijs Leesbingo

De Kinderboekenweek 2024 is natuurlijk niet compleet zonder een leesbingo. Dit jaar natuurlijk een ‘Lekker Eigenwijs Leesbingo’ vol met eigenwijze plekken om te lezen. Met hulp van meerdere leerkrachten op Instagram bedacht ik 16 plekken die, volgens mij, voor ieder kind te doen moeten zijn.

Hoe werkt een leesbingo?

Een leesbingo is meestal iets om mee te geven aan je leerlingen voor thuis. Je geeft de kinderen een periode om de Lekker Eigenwijs Leesbingo vol te krijgen. Bijvoorbeeld de zomervakantie of vanaf het begin van de Kinderboekenweek tot en met de herfstvakantie. Zorg ervoor dat het haalbaar is om voldoende opdrachten te doen. Aan een volle bingokaart kun je een beloning koppeling om zo de motivatie om aan de slag te gaan te vergroten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een rijtje van vier of twee rijtjes vol.

Gratis download

Dit jaar zijn alle materialen die ik heb gemaakt voor de Kinderboekenweek gratis op mijn website te vinden.

De download van de Lekker Eigenwijs Leesbingo vind je hier.

Meer materialen voor de Kinderboekenweek 2024

Op jufinger.nl komen nog meer materialen voor de Kinderboekenweek. De links naar deze materialen zullen tussen nu en oktober gevuld worden.

  • Slingerlezen
  • Boekenleggers
  • Vlaggenlijn
  • Alfabet
Meer materialen op andere sites

Natuurlijk ben ik niet de enige online leerkracht die toffe ideeën deelt voor de leukste week van het schooljaar. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij:

Share Button