Recensie: Nadia’s dag

Recensie van juf Inge
Eerder verscheen het boek Nadia’s nacht: een sfeervol voorleesboek voor kleuters vol verhalen over het meisje Nadia en haar twee papa’s. Geschreven door Henrieke Herber en met illustraties van Miriam Bouwens. Nu is er een nieuw boek verschenen vol nieuwe avonturen: Nadia’s dag. Opnieuw een warm voorleesboek voor kleuters vol herkenbaarheid en vrolijke gebeurtenissen.

Korte samenvatting

Samen met haar beste vriend Joris gaat Nadia naar groep 2. Dat is best spannend. Er is een nieuwe juf; zou zij net zo lief zijn als de juf van groep 1? Nadia maakt nog meer nieuwe dingen mee. Als ze haar ogen dichtknijpt, gebeuren er allerlei fantastische dingen: op school eet ze drakenfrietjes en kweekt ze een reuzenpompoen. Meneer van Dam blijkt een trucjeskoning te zijn, en wie is toch die brulbuurman? Wanneer ze met de klas naar de dierentuin gaat, knijpt Nadia opnieuw haar ogen dicht en krijgt ze een bijzonder idee.

Lees alvast een fragment uit het boek

Wat vind ik van het boek?

Schrijfster Henrieke Herber en illustrator Miriam Bouwens leveren met Nadia’s dag opnieuw een heerlijk voorleesboek voor kleuters af. De verhalen zijn herkenbaar voor kinderen in deze leeftijdscategorie en prikkelen tegelijkertijd de fantasie doordat in ieder verhaal het gebruik van de verbeelding terugkomt. Dit heeft Henrieke Herber heel goed weten te beschrijven vanuit Nadia en hiermee sluit ze goed aan op de belevingswereld van kleuters, waarin fantasie en verbeelding een grote rol kunnen spelen. De verhalen bevatten rijke taal en fantastische, voor kleuters aansprekende titels als ‘Lange tong-slangetong’, ‘Billespeen’ en ‘Waaihaar’, deze titels alleen al toveren een glimlach op je gezicht maar passen ook perfect bij de sfeer die Henrieke Herber neerzet in haar verhalen. Miriam Bouwens weet de warme en sfeervolle verhalen te vangen in haar fantasierijke illustraties die een dromerige sfeer uitstralen. Het is een schitterende toevoeging op de teksten en woord en beeld zijn heel goed in balans. De verhalenbundel bestaat uit losse, afgeronde verhalen, wat het boek heel geschikt maakt om steeds een verhaal voor te lezen. Al vraag ik me af of het bij één verhaaltje kan blijven…

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het boek bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Hartelijk dank!

Share Button