Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

De kinderboekenweek 2021 heeft als thema ‘Worden wat je wil‘. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! Een geweldig thema om mee aan de slag te gaan in de klas, maar laten we niet vergeten dat het bij de kinderboekenweek gaat om lezen.

Het kinderboekenweekgeschenk en prentenboek

Ik deed even een vreugdedansje toen bekend werd gemaakt wie er voor 2021 het prentenboek gaat maken. Mark Janssen mag dit namelijk gaan doen en steeds meer van zijn prentenboeken heb ik aangeschaft voor mijn eigen kinderen. Daarnaast ben ik groot fan van Het ministerie van oplossingen en voor die serie heeft hij de illustraties gemaakt.

Het kinderboekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Bette Westera. Van haar heb ik, heel eerlijk, echt te weinig boeken gelezen om te verwachtingen te hebben van het boek dat zij zal gaan schrijven. Maar als je een gouden griffel hebt gewonnen dan kan het niet anders dan dat het goed gaat komen. Jozua Douglas heeft op zijn site een mooi overzicht staan van alle geschenken van de afgelopen jaren en ik geloof dat ik sinds 2008 aardig compleet ben.

Thematitels

n maart 2021 zijn de thematitels, kerntitels, bekend gemaakt voor de Kinderboekenweek 2021. Twintig boeken die aansluiten bij het thema ‘worden wat je wil‘. Deze boeken staan centraal in het lespakket dat speciaal ontwikkeld wordt voor scholen. Dit pakket kun je aanschaffen bij het CPNB waarin je de lesideeën bij de thematitels zult kunnen vinden.

Compleet themapakket ‘Worden wat je wil’. €5,95

Lesideeën ‘lezen en boeken’ bij de kinderboekenweek 2021

Bij het thema ‘worden wat je wil’ bedacht ik meerdere mini leeslessen die bij allerlei boeken in te zetten zijn.

Lestips bij de kinderboekenweek 2021

Lestips voor de kinderboekenweek 2021: Allerlei ideeën bij diverse vakken.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button