Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil

De kinderboekenweek 2021 heeft als thema ‘Worden wat je wil‘. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later! Een geweldig thema om mee aan de slag te gaan in de klas, maar laten we niet vergeten dat het bij de kinderboekenweek gaat om lezen. In dit blog zal ik de komende maanden allerlei ideeën verzamelen om in de klas mee aan de slag te gaan.

Het kinderboekenweekgeschenk en prentenboek

Ik deed even een vreugdedansje toen bekend werd gemaakt wie er voor 2021 het prentenboek gaat maken. Mark Janssen mag dit namelijk gaan doen en steeds meer van zijn prentenboeken heb ik aangeschaft voor mijn eigen kinderen. Daarnaast ben ik groot fan van Het ministerie van oplossingen en voor die serie heeft hij de illustraties gemaakt.

Het kinderboekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Bette Westera. Van haar heb ik, heel eerlijk, echt te weinig boeken gelezen om te verwachtingen te hebben van het boek dat zij zal gaan schrijven. Maar als je een gouden griffel hebt gewonnen dan kan het niet anders dan dat het goed gaat komen. Jozua Douglas heeft op zijn site een mooi overzicht staan van alle geschenken van de afgelopen jaren en ik geloof dat ik sinds 2008 aardig compleet ben.

Thematitels

In maart 2021 worden de thematitels, kerntitels, bekend gemaakt voor de Kinderboekenweek 2021. Twintig boeken die aansluiten bij het thema ‘worden wat je wil‘. Deze boeken staan centraal in het lespakket dat speciaal ontwikkeld wordt voor scholen. Dit pakket kun je aanschaffen bij het CPNB waarin je de lesideeën bij de kerntitels zult kunnen vinden.
Als je als school het lespakket aanschaft bij de Kinderboekenweek dan ontvang je daarin ook het kinderboekenweekgeschenk en kan je het dus al lezen, voordat je het ontvangt bij een aankoop tijdens de Kinderboekenweek. Op die manier kan je dan ook in de klas aan de slag met het boek.

Lesideeën ‘lezen en boeken’ bij de kinderboekenweek 2021

Mini-leeslessen

Lestips bij de kinderboekenweek 2021

Lestips voor de kinderboekenweek 2021: Allerlei ideeën bij diverse vakken.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button