Recensie: Juniper, de zingende eenhoorn

Zo’n titel kan je natuurlijk lastig negeren als je dat in je mailbox ziet. Eenhoorns blijven voor veel kinderen magisch en de tekst over het boek maakte mij ontzettend nieuwsgierig. Toen ik vervolgens ontdekte dat Mark Janssen de illustraties bij het boek had gemaakt, was de mail met de vraag om een recensie-exemplaar snel verzonden. Juniper, de zingende eenhoorn heeft het wachten bij de zwemles een stuk leuker gemaakt.

Korte samenvatting

Juniper is een eenhoorn die niet alleen kan praten, maar ook zingen! Hij geniet érg van zijn eigen stem. Helaas zijn de andere bewoners van het Doolwoud minder dol op zijn liedjes. Als Juniper dit doorkrijgt, wil hij weg naar een land waar ze hem wél waarderen. Diep verontwaardigd loopt hij een geheimzinnig doolhof binnen. Zo belandt hij onverwachts in… de wereld van nu.

Daar valt hij al gauw op. Als hij een duet opneemt met de gevierde zangeres Gaia Wing is hij zelfs in mum van tijd wereldberoemd. Maar deze roem blijkt anders uit te pakken dan hij had gedacht. Zien de mensen hem nu als een echte artiest, of toch meer als een uitzonderlijk, zingend beest? Juniper wordt constant achtervolgd door fotografen. Daarbij heeft hij zijn hoefafdruk gezet onder een platencontract. Hoe kan hij aan dit alles ontsnappen?

Bekijk het boek vast hier.

Wat vind ik van het boek?

Lezen tijdens de zwemles van de kleuter was misschien niet het allerbeste idee. Hardop lachen met andere wachtende ouders om je heen is namelijk best gek, dus helaas moest ik vooral zachtjes grinniken om dit hilarische boek. De woordgrappen en humor in dit boek zijn echt de grappen waar ik om kan lachen.

Het boek is niet alleen maar grappig. Stiekem zit er eigenlijk een boodschap in. Juniper kan als dier in gevangenschap praten en daardoor ontdekken de mensen hoe vervelend het voor hem is dat hij gevangen zit. Tsja…hoe is dat dan voor dieren in dierentuinen of op andere plekken waar ze gevangen zitten?

Ieder hoofdstuk begint met een illustratie van Mark Janssen. Ik houd er wel van als een illustrator ook echt zichtbaar is in een boek. Mark Janssen is dan ook nog eens één van mijn favoriete illustratoren momenteel dus dat geeft het boek meteen al een pluspunt.

Juniper, de zingende eenhoorn is echt een uniek boek en valt voor mij niet te vergelijken met andere kinderboeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb. Een goede aanvulling voor de (school)boekenkast dus.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Querido Kinderboeken. Hartelijk dank! 

Share Button