Illustratoren van kinderboeken op Instagram

Tijdens het maken van mijn lijstje met kinderboekenschrijvers kreeg ik ook diverse tips van illustratoren van kinderboeken op Instagram. Het werden er zelfs zoveel samen dat ik besloot twee aparte lijstjes te maken met volgtips. Illustratoren hebben natuurlijk het voordeel dat Instagram een medium is dat vooral draait om beeldmateriaal en met de mooie illustraties die zij maken voor kinderboeken kunnen ze mooi laten zien wat hun werk is en de boeken showen waar hun werk in staat.

 1. Floor Rieder
  Ik heb de illustraties van Floor Rieder leren kennen door het boek ‘Het raadsel van alles wat leeft‘. Door dat boek ben ik andere boeken gaan lezen met haar illustraties en dat zegt waarschijnlijk wel genoeg over waarom je haar moet volgen op Instagram.
 2. Peter Goes
  Van Peter Goes heb ik het boek ‘Feest voor Finn‘ gelezen. Dit boek staat vol illustraties waar je naar kunt blijven kijken en dan heb je nog steeds niet alles gezien. Dit geldt ook voor de afbeeldingen op zijn account. Wat een prachtige dingen zijn daar te zien. De moeite waard om af en toe even weer zijn feed te bekijken en te genieten van al het moois.
 3. Mark Janssen
  Net als leerkrachten hebben ook illustratoren een leven naast hun werk. Mark Janssen gunt je op zijn account een kijkje in zijn werk en in zijn privéleven. Hij laat niet alleen maar illustraties uit zijn werk zien, maar promoot ook zijn boeken en waar ze te krijgen zijn. Daarin heeft hij groot gelijk, want boeken zijn er om gelezen te worden en dan moeten ze wel gekocht worden.
 4. Suzanne Diederen
  Suzanne volg ik nog niet lang op Instagram en ik moet eerlijk zeggen dat haar boeken me nog geheel onbekend zijn. Echter met zo’n mooie illustratie van een olifant op je pagina heb je mij al snel als volger in je lijst staan. Het boek heb ik gereserveerd bij de bibliotheek en ik zal op mijn eigen Instagramaccount mijn mening daarover delen.
 5. Saskia Halfmouw
  Voor mij bekend van diverse boeken en ik vind het erg leuk dat ze zo actief is op Instagram. Je krijgt echt een kijkje in haar werk. Vooral de foto’s van tekeningen in haar schetsboek vind ik tof om te zien.
Share Button