Recensie: Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht

Elk deel over Het Ministerie van Oplossingen is gegarandeerd een paar uur leesplezier. Ik was dan ook erg blij met het vijfde deel in mijn brievens, omdat ik zeker wist dat ik zou gaan genieten van Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht.

Korte samenvatting

Al vijfendertig jaar staat de Haviksburcht leeg. Volgens de buurtbewoners in de Zwitserse heuvels spookt het er. Maar is dat wel zo?

Een paar kilometer verderop wordt de Internationale Conferentie voor alle Ministeries van Oplossingen ter wereld gehouden. Daar ontmoeten Nina, Alfa, Ruben, Kai en mevrouw Vis de veertienjarige Elin van het Zwitserse Ministerie. Zij neemt de kinderen mee naar de Haviksburcht. Als ze bewijzen dat het er niet spookt, kunnen er weer mensen wonen. Ze gaan direct op zoek naar een logische verklaring voor alle enge verschijnselen. Maar waarom krijgt Nina steeds kippenvel als ze de verlaten burcht binnen gaat? En wat is er aan de hand op de conferentie, waar de volwassenen steeds bozer op elkaar worden?

Wat vind ik van het boek?

Ook het vijfde avontuur van Het Ministerie van Oplossingen is een boek om van te genieten! Vergeleken met de eerste vier boeken is Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht echt heel anders, maar sluit ook prima aan. Ik denk dat je dit deel vrij goed los zou kunnen lezen, maar dat weet ik natuurlijk niet zeker. Ik heb de andere vier delen wel eerst gelezen in de afgelopen jaren.

Het Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht is wel wat spannender dan overige delen. De kaft straalt dat al wel een beetje uit. De prachtige illustratie van Mark Janssen past wel echt perfect bij het verhaal. In het boek zelf kom je zijn illustraties tegen aan ieder begin van een hoofdstuk, zodat je meer kunt genieten van zijn tekenkunsten.

De hoofdstukken zijn van een goede lengte om het boek ook voor te kunnen lezen in de klas. Een kind zou prima elke avond een hoofdstuk kunnen lezen voordat er geslapen moet worden. Misschien wel meelezen als je kind iets minder goed tegen donker en spannende geluiden kan.

Een tof nieuw deel is deze fijne serie! Sanne Rooseboom heeft weer mooi werk afgeleverd.

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank! 

Share Button