Winactie: De grote verboden zolder – Edward van de Vendel

De afgelopen weken was het verre van vervelend om mijn brievenbus te openen. Diverse leuke pakketjes bereikten mijn adres, waaronder een pakket van uitgeverij Querido. Bij het openen trof ik daar namelijk niet één, maar drie exemplaren aan van het boek ‘De grote verboden zolder‘ van Edward van de Vendel. Een boek waar ik al eerder over gelezen had en waar ik zeer benieuwd naar was. 

Het verhaal

Het huis van Eddie heeft een enorme zolder. Hij mag er niet komen van zijn ouders. En de deur zit op slot.
Totdat Linea komt logeren, een geheimzinnig meisje. Midden in de nacht neemt ze Eddie mee naar de Grote Verboden Zolder en dan – dan beginnen de meest wonderlijke avonturen. Ze ontmoeten er grappige en griezelige geesten. Maar bestaan die geesten alleen op de zolder? Of… daarbuiten ook?

Een spannend verhaal over het overwinnen van angst en de grens tussen fantasie en werkelijkheid.

Lees ook: Griezelige leesbingo

Wat vind ik van het boek?

De eerste paar hoofdstukken van het hoofd las ik razendsnel. Ik zat helemaal in het verhaal en wilde eigenlijk niet stoppen. De omschrijving van Linea maakte mij zeer nieuwsgierig naar het meisje en ik wilde graag ontdekken waar ze nou vandaan kwam en wat er met haar aan de hand was.
Het eerste bezoek aan de grote verboden zolder vond ik fantastisch om te lezen. Naarmate het boek echter vorderde vond ik het af en toe wat vergezocht. Wel bleef het verhaal spannend en was het nog steeds lastig om het boek weg te leggen.


In het boek leer je allerlei bijzondere figuren kennen die aan het eind van het boek ineens een heel andere betekenis voor je krijgen. Niet alle kinderen zullen dit misschien even goed begrijpen. Ik vond het zelf wel heel mooi hoe dit in het boek beschreven is.

De spanning, bijzondere figuren en griezelige avonturen maken dit boek zeer geschikt voor de kinderboekenweek 2017.

Winactie

Zoals ik al eerder schreef, ontving ik drie exemplaren van dit boek. Één exemplaar voor mijn eigen boekenkast, of die van mijn groep, en twee om weg te geven. Dat doe ik natuurlijk niet zomaar. Je kunt op twee manieren kans maken op dit boek:

  • Reageer op dit bericht met wat jij eng of griezelig zou vinden om op een verboden zolder tegen te komen.
    of
  • Laat op mijn facebookpagina bij het bericht over dit boek achter waarom jij het boek ‘de grote verboden zolder’ voor jouw klas zou willen winnen.

Je mag ook met beide acties meedoen, dan maak je dubbel kans.
De winnaars maak ik bekend op dinsdagavond 26 september om 20.00 uur.

De winnaars van het boek zijn bekend. Via Facebook heeft Inge gewonnen en de winnaar op mijn site is Betteke. Van harte gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

€15,99

Share Button