De afgelopen weken was het verre van vervelend om mijn brievenbus te openen. Diverse leuke pakketjes bereikten mijn adres, waaronder een pakket van uitgeverij Querido. Bij het openen trof ik daar namelijk niet één, maar drie exemplaren aan van het boek ‘De grote verboden zolder‘ van Edward van de Vendel. Een boek waar ik al eerder over gelezen had en waar ik zeer benieuwd naar was. 

Het verhaal

Het huis van Eddie heeft een enorme zolder. Hij mag er niet komen van zijn ouders. En de deur zit op slot.
Totdat Linea komt logeren, een geheimzinnig meisje. Midden in de nacht neemt ze Eddie mee naar de Grote Verboden Zolder en dan – dan beginnen de meest wonderlijke avonturen. Ze ontmoeten er grappige en griezelige geesten. Maar bestaan die geesten alleen op de zolder? Of… daarbuiten ook?

Een spannend verhaal over het overwinnen van angst en de grens tussen fantasie en werkelijkheid.

Lees ook: Griezelige leesbingo

Wat vind ik van het boek?

De eerste paar hoofdstukken van het hoofd las ik razendsnel. Ik zat helemaal in het verhaal en wilde eigenlijk niet stoppen. De omschrijving van Linea maakte mij zeer nieuwsgierig naar het meisje en ik wilde graag ontdekken waar ze nou vandaan kwam en wat er met haar aan de hand was.
Het eerste bezoek aan de grote verboden zolder vond ik fantastisch om te lezen. Naarmate het boek echter vorderde vond ik het af en toe wat vergezocht. Wel bleef het verhaal spannend en was het nog steeds lastig om het boek weg te leggen.


In het boek leer je allerlei bijzondere figuren kennen die aan het eind van het boek ineens een heel andere betekenis voor je krijgen. Niet alle kinderen zullen dit misschien even goed begrijpen. Ik vond het zelf wel heel mooi hoe dit in het boek beschreven is.

De spanning, bijzondere figuren en griezelige avonturen maken dit boek zeer geschikt voor de kinderboekenweek 2017.

Winactie

Zoals ik al eerder schreef, ontving ik drie exemplaren van dit boek. Één exemplaar voor mijn eigen boekenkast, of die van mijn groep, en twee om weg te geven. Dat doe ik natuurlijk niet zomaar. Je kunt op twee manieren kans maken op dit boek:

 • Reageer op dit bericht met wat jij eng of griezelig zou vinden om op een verboden zolder tegen te komen.
  of
 • Laat op mijn facebookpagina bij het bericht over dit boek achter waarom jij het boek ‘de grote verboden zolder’ voor jouw klas zou willen winnen.

Je mag ook met beide acties meedoen, dan maak je dubbel kans.
De winnaars maak ik bekend op dinsdagavond 26 september om 20.00 uur.

De winnaars van het boek zijn bekend. Via Facebook heeft Inge gewonnen en de winnaar op mijn site is Betteke. Van harte gefeliciteerd!

 

 

 

 

 

€15,99

Share Button

8 Comments on Winactie: De grote verboden zolder – Edward van de Vendel

 1. Hoe niet bijzonder het ook is/lijkt, zodra ik mijn eigen zolder op moest (toen ik nog thuis woonde, tot een half jaar geleden) was ik altijd beetje bang om hele enge spinnen (lees: wat voor spin dan ook) tegen te komen. En ondanks dat je weet dat ze je niet aanvallen of iets geks doen of, kwam ik toch altijd met een verhoogde hartslag en zweethandjes de trap oplopen (zo een klaptrap, die maakte het ook nog spannender). Rondlopend op de zolder en zoekend naar dat wat ik zocht, hield ik mezelf altijd voor dat als ik niets had gezien er toch ook echt niets zat. Maar toch, de omgeving van zolder – en misschien dat je er niet bijzonder vaak komt? – zorgde ervoor dat mijn hele zolder bezoek toch altijd wel eng was.

 2. Een verboden zolder, klinkt gewoon voor iedereen té aantrekkelijk om toch maar naartoe te gaan. Zowel voor groot als voor klein. Als je iedere keer weer voor diezelfde deur loopt, iedere keer wordt de verleiding groter en groter. Tot je plots de grote stap neemt. Eng of niet, je doet het toch. Je hoopt op fantastische ontdekkingen en lang vergeten schatten, maar wat als… Wat als er in de hoek van die enge zolder nu eens een eenzame pop zou liggen. Zou je hem meenemen en aan je kinderen geven? Of net niet? Bij zo’n pop denk ik onmiddellijk aan films als Chucky en laat ik hem maar liever daar liggen. Te veel schrik dat de pop ‘s nachts tot leven komt en gruwelijke dingen doet. Nu ben ik heel nieuwsgierig naar de verboden zolder in het boek en zou het ongelooflijk graag voorlezen in mijn klas.

 3. Als ik op de griezelige zolder zou komen en ik hoor wat dan zal ik denk ik schikken en ik hoop dat er ook geen muizen of ratten zitten want daar hou ik niet zo van op een enge griezelige zolder.
  Dit boek lijkt mij een leuk en spannend boek .

 4. Leuk voor onze school.
  Een verboden zolder is niet voor niets verboden.
  Alhoewel, wij toch zouden willen weten door wie hij verboden is, waarom hij verboden is, en wat voor enge of confronterende of grielige dingen we tegen zouden komen…. Dus we gaan de angst aan de kant zetten en op onderzoek uit. Gewapend met zaklamp en een rugzak met lef.

 5. Ik ben niet zo bang aangelegd. Wat ik niet zou willen zien op zolder zijn geheimen die ik niet hoef te weten. Op school zou ik juist het schoolspook wel eens willen zien. We hebben zo’n megazolder over een groot deel van de school waar de leerlingen niet mogen komen en we geven het schoolspook altijd als reden op. Maar helaas heb ik hem zelf nog steeds niet gezien.

 6. Ik denk dat ik niet eens op een verboden zolder zou komen… Als ik dan toch het lef verzameld zou hebben, dan denk ik dat ik van elke schaduw en elke kraak al zou schrikken, mijn hart in mijn keel zou hebben en angstig om me heen zou kijken. Een spinnenweb in mijn gezicht, een muis die weg schiet of nog erger.. toch erachter komen dat geesten bestaan? Moet er niet aan denken! Dus ik blijf wel beneden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *