Gooi een woord

Spelling kan heel saai zijn, maar als leerkracht kun je er ook voor zorgen dat het oefenen van het schrijven van woorden niet alleen maar werk in het spellingwerkboek is. Met gooi een woord oefenen de leerlingen spelenderwijs nog een keer de woorden die jij ze wil laten oefenen.

Benodigdheden

Om gooi een woord te kunnen spelen hebben de leerlingen één van de twee werkbladen nodig die te vinden zijn bij de downloads. Daarnaast is er een lijst nodig met woorden die de leerlingen moeten oefenen. Bijvoorbeeld een lijst woorden die past bij de spellingregel die die week centraal staat.
Verder is er per tweetal een dobbelsteen nodig en heeft iedere leerling pen en papier nodig om de woorden op te schrijven.
Bij gebruik van het makkelijke werkblad zijn er rode en blauwe pennen of potloden nodig om mee te kunnen schrijven en het liefst ook een flink aantal kleurtjes.

Bekijk hier een ander werkblad om spelling te oefenen

Spelregels

De leerlingen werken in tweetallen. Om de beurt wordt er gegooid met de dobbelsteen en wordt de bijbehorende opdracht op het werkblad uitgevoerd. De leerlingen mogen elkaar helpen om een opdracht goed uit te voeren. Belangrijk is vooral dat er geoefend wordt met de juiste schrijfwijze van de woorden. Als leerkracht bepaal je hoeveel beurten ieder leerling krijgt.

Downloads

Gooi een woord – makkelijk

Gooi een woord – moeilijk

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button