Giselle – Charlotte Gastaut

Niet alle boeken van de boekenbingo 2019 zijn, gemakkelijk, via de bibliotheek te verkrijgen. Zo kon ik echt nergens het boek Giselle vinden binnen de zoekmogelijkheden. Daarom besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en een mailtje te sturen naar Uitgeverij Christofoor. Gelukkig wilden zij mij een recensie-exemplaar van het boek toesturen, zodat ik, maar ook mijn enthousiaste leerlingen dit boek toch konden lezen voor de boekenbingo.

Giselle – Het verhaal

Dit prachtig uitgesneden en geïllustreerde boek gaat over Giselle, het beroemde ballet uit de  romantiek.
Het jonge boerenmeisje Giselle, dat dol is op dansen, ontdekt dat haar geliefde Loys eigenlijk prins Albrecht is die al verloofd is met de mooie Bathilde. Zij sterft van verdriet en wordt een Wili, één van de jonge meisjes die gestorven zijn voor hun huwelijksdag en als geesten rondwaren in het bos. Zal het haar lukken haar geliefde te redden uit de handen van Myrthe, de angstaanjagende koningin van de Wili’s?

Wat vind ik van Giselle?

De prachtige illustraties in dit boek maken dat je niet wilt dat het verhaal afgelopen is. Het draait ook echt om de prenten waar ontzettend veel op te zien is. De tekst is kort en precies genoeg om het verhaal duidelijk te maken. Om het verhaal echt te begrijpen, is het wel fijn om het boek meerdere keren te lezen en de prenten echt te bestuderen. Daarbij is het boek ook te mooi om maar één keer te lezen en te zien.
Achterin het boek staat het verhaal nog een keer, dit vond ik een goede zet.

Een mooi prentenboek en erg leuk dat het juist bij de bovenbouw staat. Veel leerlingen uit de bovenbouw denken toch dat prentenboeken voor jongere kinderen zijn, maar dit boek bewijst het tegendeel.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Christofoor. Hartelijk dank! 

Share Button