Collins geheime channel: van underdog tot YouTube-ster – Sabine Zett

Al enige tijd ligt er een flinke stapel boeken me aan te staren als ik een bepaald kastdeurtje hier in huis opendoe. Die stapel bestaat uit boeken die ik wil lezen en recenseren, maar waar ik maar geen tijd voor lijk te hebben. Gelukkig is deze week de leeschallenge met Kinderboekenjuf weer gestart. Tijdens deze challenge word je uitgedaagd om één kinderboek per week te lezen. Voor mij een goede reden om één recensieboek per week te lezen. Mijn challenge ben ik begonnen met het boek ‘Collins geheime channel: van underdog tot youtube-ster’. Van dit boek heb ik een recensie-exemplaar aangevraagd, omdat het onderwerp me wel aansprak voor groep 7/8. Ze kunnen zo druk zijn op hun telefoon.

Collins geheime channel – het verhaal 

Van underdog tot YouTube Ster! 

De 13-jarige Collin besluit een eigen You Tube-kanaal te beginnen om zo snel mogelijk een top influencer te worden. Dat gaat niet helemaal volgens plan. Even vreest Collin dat hij in plaats van een ster de grootste loser van het universum wordt… maar gelukkig komt zijn beste vriend met een plan om hem te redden.

Lees ook: Silvester en de verdwaalde wolf

Collins geheime channel – Wat vind ik van het boek?

Ik ben gewoon geen fan van dit soort boeken. Het speelse lettertype en de tekeningen tussendoor zijn niet mijn ding. Maar…ik zie hoe mijn leerlingen genieten van graphic novels en ik vermoed dat, met name, jongens dit boek wel zullen waarderen.

Het verhaal zal voor diverse kinderen herkenbaar zijn en het leest gemakkelijk. Het verhaal verloopt vlot en blijft niet te lang hangen bij details. Dit boek is wat mij betreft wel echt een boek voor de bovenbouw. De manier waarop jongens en meisjes op elkaar reageren is typisch iets voor leerlingen in groep 7/8. Veel leerlingen zullen ook dromen van een goed lopend kanaal op YouTube en veel volgers. Dit boek geeft eigenlijk ook wel tips om dit op een goede manier aan te pakken. Omdat de tips verstopt staan in het verhaal zullen kinderen niet snel doorhebben dat ze advies krijgen.

Het boek krijgt binnenkort een plekje in de boekenkast op school en ik ben erg benieuwd naar de mening van mijn leerlingen.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Holland. Hartelijk dank! 

Share Button