Duo-lezen

Na de herfstvakantie start ik in mijn groep met duo-lezen. Voor mij is dit een prettige manier van werken, omdat de leerlingen zelf verantwoordelijkheid krijgen om te werken aan het technisch lezen. Ik vind het fijn leerlingen te betrekken bij hun leerproces en hen de kans te geven te leren zonder mijn hulp. Bij het duo-lezen lezen de leerlingen samen een boek en helpen elkaar als er een woord fout gelezen wordt.

Voorafgaand aan de eerste keer duo-lezen bespreek ik met de leerlingen hoe deze manier van lezen goed werkt. Hopelijk komen de leerlingen met dezelfde dingen als die ik bedacht heb. Naar aanleiding van een pin op Pinterest heb ik namelijk al een poster gemaakt. Deze is te zien in de afbeelding bij dit bericht en is hieronder te vinden als download.

Naast deze nieuwe poster besteed ik aandacht aan de poster EEBB. Deze poster heb ik samen met meester Tim een aantal jaren geleden uit het Engels vertaald. EEBB wordt ook genoemd op de poster over duo-lezen. Daarnaast staat op de poster de spionnenstem. Sinds vorig schooljaar maak ik gebruik van de poster Stemniveaus. Met een magneet laat ik zien aan de groep hoe hard zij met elkaar mogen praten of misschien moeten ze wel stil zijn.

Ik hoop dat de poster een goede ondersteuning is om de leerlingen tijdens het lezen te laten zien hoe ze op een goede manier werken.

Poster duo-lezen

Share Button