Hiep Hiep Hoera!

Op vrijdag 3 oktober mocht ik jarig zijn en alhoewel ik mijn verjaardag vaak later in het jaar vier, met een waterfeest, kon ik het dit jaar niet laten het op de dag zelf te vieren. Jarig zijn in de Kinderboekenweek waarvan het thema ‘Feest!’ is dat moet wel een feestje worden. 

hiep hiep hoeraAl een week voor mijn verjaardag werd ik door mijn stagiaire de klas uitgestuurd, omdat zij iets met de leerlingen moest regelen. De maandag voor mijn verjaardag kwam de groepsmoeder om iets voor half 9 zeggen dat ik maar even op de gang moest blijven en donderdag de 2e werd ik om kwart voor 3 al mijn klas uitgestuurd met nakijkwerk door mijn stagiaire en de groepsmoeder samen. Van een deel van de geheimen was ik al een beetje op de hoogte, maar het werd toch wel erg geheimzinnig zo en dat is niet echt mijn ding…

Donderdagmiddag al wel even gekeken hoe ontzettend leuk mijn klas versierd was door de leerlingen en daarna op tijd naar huis om cakes en taarten te bakken, want wie jarig is, trakteert.

Toen was het eindelijk 3 oktober. Nadat ik eerst een taart gebracht had bij mijn collega’s van de andere locatie kwam ik iets over achten op school. De cakes en spullen om te versieren in de klas gezet en daarna op de gang moeten wachten tot ik rond kwart voor 9 de klas in mocht komen. Bij binnenkomst bleek dat alle leerlingen verdwenen waren. Er was wel wat gegiechel en ik hoorde wat stoelen schuiven, maar de klas leek vrij leeg te zijn. Nadat er van 3 tot 0 afgeteld was, klommen er 19 leerlingen, helaas was er één meisje ziek, hun stoelen op en begonnen keihard voor me te zingen. Wat vonden ze dat geweldig! En ik natuurlijk 🙂

Groot bord Blond AmsterdamDaarna was het cadeautjestijd. Een leerling van vorig jaar wist nog dat ik erg fan ben van Blond Amsterdam en van de groep kreeg ik een prachtig mooi bord van dit merk. Verder kreeg ik mooie bloemen, een reep chocolade, zelfgebakken koekjes, tekeningen en nog veel meer. Van mijn stagiaire kreeg ik een leuk dienblad met onderzetters, een vaasje moet bloemen en het boek ‘Juf Rommelkont’. Dit boek zag ze in de boekhandel en moest ze wel aan mij geven, vertelde ze, omdat ze zeer goede herinneringen had aan het boek en de juf die het had voorgelezen. Benieuwd of ik daar ook voor kan zorgen als ik het over een tijdje aan mijn groep voor ga lezen.

Na de cadeautjes heb ik lekker lang voorgelezen uit Pippi Langkous, mijn lievelingsboek deze Kinderboekenweek. Ik vind zoveel boeken mooi, maar heb er dit jaar voor gekozen Pippi eens wat extra aandacht te geven. Er werd volgens mij genoten van het verhaal. De leerlingen moesten even wennen aan het taalgebruik, maar na een bladzijde of twee begonnen ze de grapjes te begrijpen en kon je een speld horen vallen tijdens de spannende stukken in het verhaal. Op Youtube staan hele afleveringen van Pippi Langkous en na het voorlezen hebben we van aflevering gekeken waar Pippi boodschappen ging doen.

Pippi Langkous €14,95

We moesten natuurlijk ook goed genieten van het mooie weer die dag en hebben extra lang buiten gespeeld. Tijdens dit buiten spelen deden we eerst Bim-Bam-Belie. Een liedje waarbij je een klap in de handen door moet geven en degene die de laatste klap krijgt aan het eind van het lied is af. Ik leerde dit vroeger tijdens de vakantiespelweek in het dorp en heb het vorig jaar voor het eerst aan een groep geleerd. Toen een groot succes en ik hoop dat we het dit jaar ook weer vaak zullen zingen en spelen.

Tijd voor cake en limonade! In de klas genoten we na het buiten spelen van een plak cake met slagroom, vruchtenhagel en smarties met daarbij een glas limonade. Toen iedereen alles op had, begonnen we met de Bingo. Mijn stagiaire had op Internet een site gevonden waar je zelf een titel boven de bingokaarten kon plaatsen en we speelden dus echt mijn verjaardagsbingo. Het was wel wat lastig welke rij precies vol moest en misschien is het niet helemaal eerlijk gegaan, maar we hadden lol. Tijdens de bingo kwam een collega even op bezoek met wat leerlingen van groep 8. Zij hadden een mooie bos bloemen bij zich, cadeautje van mijn collega’s, en kwamen verslag doen van mijn verjaardag. Groep 8 is namelijk deze Kinderboekenweek de pers en houdt alles bij wat te maken heeft met feest en boeken.

Als laatste die ochtend maakten we de Kinderboekenweekfeest-slinger van Rian Visser. Deze zit in de handleiding die via de mail aan te vragen is bij de Digibordles. De slinger hangt nu erg mooi in de klas en blijft sowieso tot de herfstvakantie nog wel hangen.Scrabble

Voor groep 3 en 4 was het feest toen voorbij, want zij waren vrijdagmiddag vrij. Met groep 5 heb ik ’s middags de cake en slagroom opgemaakt. We speelden spelletjes, waaronder scrabble, keken nog een filmpje van Pippi Langkous en hebben het vooral erg gezellig gehad.

Wat een heerlijke verjaardag! Jammer dat ik volgend jaar in het weekend jarig ben…

Share Button