Met een losse tand gingen de leerlingen van de basisschool waar ik zelf naartoe ben geweest altijd naar Meneer Rensink. Tussen de middag en na schooltijd heeft meneer Rensink heel wat losse tanden uit monden getrokken. Na het trekken van je tand werd deze in een doosje van fotorolletjes gedaan, meneer Rensink maakte namelijk ook veel foto’s. Toen ik een aantal jaren geleden voor het eerst een losse tand in de klas had, moest ik terugdenken aan meneer Rensink en zijn doosjes van de fotorolletjes.

tandendoosjes - juf Inger

Tegenwoordig zijn deze doosjes niet meer te krijgen en daarom ging ik op zoek naar een alternatief. Het moest goedkoop zijn, het liefst natuurlijk gratis, en goed sluiten. Enveloppen dichtgeplakt met plakband en luciferdoosjes waren geen goede oplossingen. Het duurde een tijdje, maar toen had ik het ontdekt: de eieren waar de cadeautjes van de suprise-eieren inzitten. Als klein meisje vond ik het heerlijk om surprise-eieren te krijgen en op te eten, nog steeds trouwens, maar dat ei openmaken voor het cadeautje was altijd erg lastig. Ideaal dus om uitgevallen (uitgetrokken) tanden in mee naar huis te nemen!

Via een oproepje op de groepsblog en een mededeling aan de leerlingen had ik binnen een week al 5 eieren verzameld. Grappig is dat leerlingen van andere schooljaren nog weleens een ei komen brengen voor de tanden. Nog steeds ben ik blij met deze ontdekking en ook dit schooljaar zullen er diverse tanden in eieren mee naar huis gaan, want in groep 3/4/5 zal dat vast meer dan eens voorkomen.

Nu ben ik wel benieuwd: Hoe geef jij uitgevallen tanden mee naar huis?

Share Button

7 Comments on Tandendoosjes

  1. Ik heb ‘koekhap’ zakjes bij Ali gekocht. Deze zijn doorzichtig en de figuren hebben hun mond open. Zit een plakrandje aan. Dus kleur kiezen, tand erin, strip eraf en plak! Dicht en asjeblieft 😉

  2. Ik heb twee ‘echte’ tandenstokers hekocht. Op de onderkant een grote 3 gezet. Als de tand eruit is mag het bakje voor een dag mee naar huis. Vinden ze geweldig!

  3. Wat ook leuk is om te doen bij een losse tand is een mannetje maken van een rond vouwblaadje, hier teken je dan een smile op en daar plak je de losse tand met plakband op.

    Bij sommige kleutergroepen heb je ook heen-en-weer boekjes (tingelingboekjes). Hier kun je ze ook met een plakbandje inplakken.

  4. Ik geef ze ook altijd mee naar huis, gewoon in een envelop. Werkt wat mij betreft prima. Even een tip bij de Emté (ook in Hoornaar waar je een aantal bekenden hebt wonen 😉 ) hebben ze nu een spaaractie met Eftelingfiguren in eieren. Die eieren kun je ook prima gebruiken voor dit doel lijkt me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *