Droomopa – Dolf Verroen

Helaas heb ik dit jaar de boekenbingo niet gehaald, maar ik hoop in het jaar 2019 toch nog wel een paar boeken van de lijst te lezen. Één van de boeken die ik als recensie-exemplaar mocht ontvangen is het boek Droomopa van Rolf Verroen. Na het lezen van de andere recensies op de site van de boekenbingo wist ik zeker dat ik dit boek moest lezen.

Droomopa – Het verhaal

Vannacht is mijn opa gestorven. Hij ligt aan zijn eigen kant van het bed. Zijn ogen dicht, zijn handen gevouwen boven het dekbed. Zijn mond lacht een beetje, alsof hij het leuk vond om dood te gaan. 

Hij ziet er niet erg dood uit, een beetje alsof hij slaapt. En toch. Ik weet opeens wat ik echt zie: hij droomt niet meer. 

Thomas logeert bij opa en oma wanneer zijn opa plotseling doodgaat. Zomaar, in zijn slaap. Thomas is bang dat hij opa zal vergeten, zijn opa die altijd zulke bijzondere dromen had…

Droomopa – Wat vind ik van het boek?

Met een brok in mijn keel deed ik dit boek dicht na het lezen van de laatste bladzijde. Wat een mooie manier om het overlijden van een grootouder te omschrijven. Dit boek kan, denk ik, veel kinderen vanaf 10 jaar helpen bij het verwerken van een overlijden van een dierbaar iemand.

Lees ook: Inrichten schoolbibliotheek

De afwisseling tussen wat er moet gebeuren nadat er iemand gestorven is en de herinneringen van Thomas aan zijn opa vond ik fijn gedaan. De prachtige illustraties van Charlotte Dematons maken het boek helemaal af.

Bij ons op school gaat Droomopa zeker een plekje krijgen schoolbibliotheek bij de boeken voor de bovenbouw en ik hoop dat het veel gelezen mag worden.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Leopold. Hartelijk dank! 

Share Button