Recensie: De Vriezels

Recensie van juf Hélène
In navolging van onder andere Paul van Loon heeft Kelly van Kempen een boek geschreven in het grumor genre voor de jongere kinderen. Heel fijn, want op mijn school heb ik gemerkt dat daar behoefte aan is. En als je dan vlak voor Halloween dan ook nog het boek De Vriezels bij de post vindt, dan betekent dat maar 1 ding: lekker griezelen!

Korte samenvatting

Maak kennis met de Vriezels. De griezeligste familie De Vries ooit! De familie belandt na vele verhuizingen in het rustige dorpje Sudderbeek. Dit keer wil Appel Vriezel voorkomen dat ze wéér moet verhuizen. Maar dan zal ze haar grootste angst onder ogen moeten komen: naar school gaan. Brrr! Wat als PLOP! haar glibberige oogballen uit hun kassen schieten en door het klaslokaal stuiteren? Wat Appel niet weet, is dat ze nog veel meer moed nodig zal hebben! Want niet alleen stuurt de burgemeester een spion op de familie af, er ligt ook een losgeslagen vampier op de loer…

Lees alvast hoofdstuk 1 in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Wat een heerlijk boek is De Vriezels! Het is griezelig, heeft humor en leest snel weg. Appel de Vries is een griezel, maar voor kinderen toch heerlijk herkenbaar in haar onzekerheid en beginnende verliefdheid. Het lettertype dat gebruikt wordt in De Vriezels is fijn om te lezen, ook voor kinderen die nog wat moeite hebben met lezen. De tekeningen van Pete Williamson zijn erg mooi en maken het verhaal af. Leuk detail zijn de zwarte bladzijden met witte letters, waar het verhaal spannender wordt.

Het is een heel fijn boek om samen te lezen en te griezelen voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Billy Bones. Hartelijk dank!

Share Button