De Kleine Vampier – Angela Sommer-Bodenburg, Nicholas Waller

Als ik mijn mailbox open en daarin een mail zie van Uitgeverij De Fontein dan moet ik die als eerste openen. Deze mailtjes bevatten vaak informatie over nieuwe boeken die uitgebracht worden en waar ik een recensie-exemplaar van kan aanvragen. Niet alle boeken vind ik interessant voor mezelf, mijn klas of mijn site, maar als dat wel zo is dan gaat de aanvraag snel de laptop uit. Zo ook bij het boek ‘De Kleine Vampier’. Voorafgaand en tijdens de kinderboekenweek merkte ik al dat mijn leerlingen wel houden van een beetje spanning in boeken en dit boek wilde ik dan ook graag ontvangen. 

Het verhaal

Anton houdt van griezelen en verslindt boeken over vampiers. Als hij er onverwacht één tegenkomt, is die toch heel anders dan hij dacht. De kleine vampier Rudolph is namelijk stoer, aardig en vooral ongevaarlijk.
Samen met Anton vliegt hij eropuit om zijn hele vampierfamilie te redden uit handen van de vampierjagers. Het wordt een avontuur vol actie, rondvliegende koeien en het meest betoverende vampierzusje van het heelal; een avontuur om in te bijten!

Wat vind ik van het boek?

Het verhaal neemt je meteen mee. Vanaf de eerste bladzijde zit je in het avontuur en dit laat je niet meer los. De hoofdstukken heten gewoon hoofdstuk 1, hoofdstuk 2 et cetera, maar dit wel tof gedaan met de vleermuizen eromheen. De afbeeldingen hadden van mij wat meer verdeeld over het boek mogen zitten. Nu krijg je ineens een flinke hoeveelheid beeldmateriaal uit de film te zien, maar het past niet allemaal bij het gedeelte van het boek wat je op dat moment leest.

Natuurlijk draait een boek vooral om het verhaal en zoals ik al schreef ga je al snel mee in het avontuur. Het verhaal is lekker vlot geschreven en leest makkelijk. Je leeft helemaal mee met Rudolph en zijn familie, maar ook met Anton. Aan Rookery, de vampierjager, kreeg ik al snel een hekel. Wat een naar mannetje! Ondanks dat je weet dat het waarschijnlijk wel goed gaat komen, blijft het boek toch spannend tot de laatste bladzijde. Een aantal onverwachte wendingen zorgen ervoor dat het verhaal onvoorspelbaar blijft en dat kan ik wel waarderen. Dit zorgt dat je wilt blijven lezen.

Dit boek krijgt zeker een plekje in de boekenkast van groep 7/8 en ik hoop dat de leerlingen net zo genieten van het verhaal als ik. Zelf ben ik nu ook wel benieuwd naar de film. Wat is er dan anders dan in het boek? Altijd leuk om te vergelijken en te bedenken of het boek of de film beter is.

Boek aanschaffen?

Door op de afbeelding hieronder te klikken kun je het boek bestellen bij bol.com voor €12,50.

 

Share Button