Recensie: De boom met het oor

Dit boek! Echt! Ik las het jaren geleden en weet nog steeds hoe erg ik onder de indruk was na het lezen. Ik vond het zo’n uniek boek. Toen ik zag dat De boom met het oor in de lijst met thematitels stond, werd ik daar dan ook best blij van. Dit boek is namelijk een boek dat kinderen niet snel zullen pakken en ik denk dat de meeste leerkrachten het in eerste instantie ook niet snel de klas in zouden halen. Nu gaat dat echter wel gebeuren en mogen een hoop kinderen én volwassenen dit prachtige verhaal gaan lezen.

Korte samenvatting

Een kleine jongen kan niet wachten om na schooltijd te vertellen wat hij die dag voor bijzonders heeft ontdekt. Maar zijn ouders zijn aan het werk en om hem heen heeft iedereen het te druk om naar de jongen te luisteren. Zelfs de vogels, insecten en honden in het park hebben geen tijd voor hem. Wel vertellen ze over de allerhoogste boom van het park. Want wat de mensen niet weten, maar alle dieren wel, is dat er in de stam van de boom een oor zit. Een oor dat echt luistert…

Bekijk het boek vast hier.

Wat vind ik van het boek?

De eerste gedachte die mij te binnen schoot na het lezen van dit boek was dat ik hoop dat ik als moeder echt de tijd neem om na schooltijd te luisteren naar mijn kinderen. Dat ze hun enthousiaste verhalen met me kunnen en willen delen, ook al lijkt het voor mij iets kleins.

De boom met het oor is zo geschreven dat je de haast van de mensen op tweede bladzijde aan alle kanten door je lijf voelt gaan. De illustraties van Philip Hopman versterken dit gevoel alleen nog maar. Zo gaat dit het hele boek door. Het is een boek dat je voelt.

Om echt te beseffen hoe bijzonder dit boek is, moet je het gewoon zelf lezen en de illustraties goed bekijken. Zoek een rustig plekje op, zorg dat je de tijd hebt en dat niemand je komt storen en geniet!

Lesideeën bij het boek
  • Wat zou jij de boom willen vertellen als deze in jouw woonplaats zou staan?
  • Welk insect heb jij weleens begraven? Maak daar een mooie tekening van.
Het boek aanschaffen

Schaf het boek via libris.nl online aan bij je plaatselijke boekhandel.

Of bestel het boek bij bol.com.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Querido. Hartelijk dank!

Share Button